duminică, noiembrie 28, 2021

Campania națională de vaccinare anti-COVID oferă rezultatele mult așteptate. După finalizarea primei etape, cazurile de Covid-19 din unitățile sanitare au scăzut în mod semnificativ.

În prima etapă

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, 90% din personalul cu prioritate a fost imunizat. În ultimele săptămâni s-au putut observa rezultatele, întrucât numărul infectărilor din unitățile sanitare a scăzut în mod substanțial. În curând, campania națională de vaccinare anti-COVID se va concentra pe imunizarea cadrelor didactice.

Următorul obiectiv al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID: imunizarea cadrelor didactice

Aproape 90% din personalul vizat de prima etapă a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a fost imunizat, iar rezultatele se văd deja. Incidența îmbolnăvirilor în rândul angajaților

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

din sănătate s-a redus substanțial în ultimele săptămâni, spune doctorul Valeriu Gheorghiță, care a prezentat astăzi date privind evoluția campaniei pe care o coordonează.

Aproape 90% dintre aceștia au primit ambele doze de vaccin, iar în ultima perioadă s-a înregistrat o scădere substanțială a îmbolnăvirilor în rândul personalului medical, de la o medie săptămânală de 500 de cazuri la sub 50 de cazuri în prezent.

El a vorbit și despre principalele preocupări pentru următoarea perioadă, printre acestea accelerarea vaccinării în județele unde incidența infectărilor este mult mai

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

mare decât media națională, dar și vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice, cu ajutorul unor echipe mobile, informează Rador.

„Este un scenariu care încă nu este definitivat. Foarte probabil locația în care se va efectua vaccinarea, cu echipe mobile, este în Casa Corpului Didactic din fiecare județ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar și respectiv în centre de vaccinare organizate în cadrul universităților.

La sfârșitul acestei săptămâni vom lua decizia în baza datelor pe care urmează să le centralizat de la Ministerul Educație”, declară Valeriu

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Doctorul Valeriu Gheorghiță a mai precizat că România a primit până acum 1.500.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din care au fost administrate aproximativ 1.150.000. Pentru următoarea lună s-au făcut peste 1.000.200 de programări la vaccinare, mai bine de jumătate pentru rapel.

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri