Sari la conținut

Campanie de screening cardiologic gratuit pentru copiii cu vârste între 3 și 14 ani

Sursă foto: MONZA ARES

Screening cardiologic gratuit pentru copii. MONZA ARES, cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie din România, relansează campania „Nicio zi fără joacă”, oferind screening-uri cardiace gratuite pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. 

Cea de-a noua ediție a programului de screening gratuit se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, oferind consultații plus EKG (electrocardiograme) gratuite de către echipa de medici cardiologi pediatri MONZA ARES. Aceste investigații au o contribuție majoră la identificarea, gestionarea și tratarea potențialelor probleme cardiace, în condițiile în care, potrivit OMS, 8 din 1.000 de copii se nasc cu o malformație cardiacă congenitală. 

Aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale se nasc anual în România

În România, se estimează că aproximativ 15.000 de copii cu vârsta sub 18 ani trăiesc cu malformații cardiace congenitale netratate. „Datorită progreselor din medicina modernă, a tehnologiilor și mai ales datorită competențelor medicilor de elită, putem aborda eficient afecțiunile cardiace pediatrice dintr-un spectru larg, inclusiv patologiile extrem de complexe. Însă nu poate exista intervenție medicală fără diagnostic. Anual, în România, se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformații cardiace congenitale. Dintre aceștia, mai puțin de 500 sunt tratați. Prin campania gratuită de screening „Nicio zi fără joacă” ne propunem să facem aceste evaluări accesibile, pentru ca mai mulți copii să poată primi îngrijire medicală în timp util”, a declarat dr. Geanina Durigu CEO MONZA ARES Grup. 

Pe parcursul edițiilor anterioare, programul gratuit de screening a evaluat peste 2200 de copii, unul din zece prezentând afecțiuni nediagnosticate anterior, cum ar fi aritmii respiratorii, bradicardii sinusale, tahicardii ventriculare, aspect hipertorfie ventriculară stângă și dreaptă, BRD minor, dar și malformații cardiace congenitale, precum defect septal atrial și persistență de canal arterial. MONZA ARES este responsabilă de lansarea primului departament de Angiologie Pediatrică din Europa de Est specializat în tratamentul minim invaziv al copiilor cu probleme cardiace și arteriovenoase congenitale, premieră realizată în 2014. 

Screening-urile se vor desfășura la centrul MONZA ARES din str. Tony Bulandra nr. 27, București. Investigațiile pot fi efectuate exclusiv cu programare, la numărul de telefon 031 9300. Locurile sunt limitate și vor fi alocate în ordinea programărilor. Pe durata campaniei, complementar, ecografiile cardiace pot fi efectuate la un preț special.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel