miercuri, decembrie 7, 2022

La începutul anului 2021 se va lansa o campanie educațională de sănătate în școlile din România, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a simptomelor accidentului vascular cerebral. Proiectul, numit „Eroii FAST”, va avea loc din martie în cadrul unităților de învățământ partenere.

Potrivit comunicatului de presă, proiectul „Eroii FAST” își propune să lanseze o campanie educațională de sănătate în școlile din România. Copiii vor fi învățați, pe parcursul a 5 cursuri, cum să identifice semnele principale ale accidentului vascular cerebral, cum să reacționeze, și, mai ales, cum să intervină corect pentru a-i salva pe adulții din preajma lor.

Cursurile vor fi adaptate în funcție de reglementările impuse în acea perioadă, online sau în clasele unităților de învățământ, informează Iulia Ciortan, PR-ul proiectului „Eroii FAST”.

Te-ar mai interesa: De ce e ideal să stai aplecat spre dreapta când în...

„Prin implementarea campaniei în România, sperăm ca mesajul acesteia să ajungă la un număr cât mai mare de copii și familii, pentru a salva în acest fel cât mai mulți bunici sau vârstnici aflați în pericol de AVC. Ne-am propus ca în 2021 să ajungem la instituții de învățământ primar din diferite județe din România, astfel încât cei mici să aibe acces la această informație educativă.

Totodată, procesul de implementare în școli va fi unul interactiv, atât în clase la momentul predării, cât și ulterior, în timpul liber, elevii având ocazia să participe la competițiile cu jocurile FAST, ce se vor organiza între clase sau chiar între școli.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Pentru a ne atinge obiectivul, ne dorim și vom solicita susținerea persoanelor publice și a business-urilor sau a brandurilor ce activează în piața locală, cărora le vom veni în întâmpinare cu mesajul campaniei și rugămintea de a adera la această cauză, ajutându-ne să transmitem informația cât mai propagat”, susține Silviu Chivu, Managing Director The Social Nest, agenția delegată pentru implementarea campaniei Eroii FAST in Romania.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

Pentru a afla mai multe despre campania Eroii FAST și, totodată, pentru cei care doresc să se înscrie sau să se logheze, fie pentru a se juca, fie pentru a viziona materialele aferente proiectului, vizitați fastheroes.com

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private