Sari la conținut

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

cancer ovarian
Sursă foto: Getty Images
Simptome cancer ovarian

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe și țesuturi din corpul uman. Cele mai comune tipuri de cancer includ cancerul de piele, cancerul de sân, cancerul pulmonar, cancerul colorectal și cancerul de prostată.

Ucigașul tăcut care ucide milioane de oameni de pe Glob

Fiecare tip de cancer are caracteristici specifice și poate necesita un tratament diferit, în funcție de stadiul și localizarea sa. Este important să se efectueze controale regulate și să se urmeze recomandările medicului pentru a detecta și trata cancerul în stadii incipiente.

Dr. Rosie Godeseth, director medical asociat la Vitality Health Insurance, a vorbit despre unele dintre semnele cancerului ovarian care ar trebui să tragă un semnal de alarmă, potrivit Daily Express.

Simptomele „tăcute” ale bolii cu o mie de fețe

Potrivit medicului, cancerul ovarian afectează cel mai frecvent femeile cu vârsta peste 50 de ani, dar poate afecta pe oricine are ovare. Fiind unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la nivel mondial, diagnosticarea sa precoce este de o importanță decisivă pentru șansele de supraviețuire ale pacientului.

Dr Godeseth a explicat: „Cancerul ovarian este adesea menționat în mass-media drept „ucigașul tăcut”, deoarece multe dintre simptome sunt adesea vagi și nespecifice.

cancer ovarian
Sursă foto: pixabay

Având în vedere acest lucru, el a împărtășit cele mai comune cinci simptome ale bolii. Acestea sunt:

  • Senzație de balonare;
  • Umflare în abdomen;
  • Disconfort abdominal;
  • Senzație neobișnuită de plenitudine și pierderea poftei de mâncare;
  • Enurezis frecvent.

Cu toate acestea, există și alte semne de avertizare la care trebuie să fiți atenți. Dr. Godeseth mai spune că „durerile de spate, durerile în timpul actului sexual, oboseala, constipația, precum și modificările ciclului menstrual și pierderea neașteptată în greutate pot fi, de asemenea, simptome”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel