Cancer: băutura care poate reduce riscul de a muri din cauza cancerului la jumătate – este ideală chiar și pentru fumători

Îngrijirea CANCERULUI a fost aruncată în haos după ce întreruperile legate de COVID-19 au oprit serviciile de screening. Cercetătorii continuă să sublinieze că este mai bine să previi decât să vindeci. S-a demonstrat că o băutură reduce la jumătate riscul anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu.

Cancerul apare atunci când celulele deteriorate proliferează într-un mod rapid și necontrolat. Acest lucru poate face ca tumorile să se răspândească rapid în diferite părți ale corpului, adăugând la natura mortală a bolii. O dietă sănătoasă oferă unele dintre cele mai bune șanse de a evita această afecțiune. S-a demonstrat chiar că o băutură populară reduce la jumătate riscul bolii.

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, anumite băuturi, precum cafeaua, pot oferi protecție alimentară împotriva cancerului datorită activității lor antioxidante.

Janet Hildebrand, epidemiolog la Societatea Americană de Cancer, a explicat că studiul a analizat obiceiurile de a consuma cafea la aproape un milion de bărbați și femei.

Ea a remarcat: „Cei care au raportat că beau cel puțin patru căni de cafea cu cofeină pe zi au avut aproximativ jumătate din riscul de a muri din cauza cancerului de gură și gât, comparativ cu persoanele care nu au băut cafea cu cofeină zilnic sau au băut-o doar ocazional”.

Reducerea riscului de aproape jumătate a fost consistentă pentru cei care au băut patru, cinci, șase căni de cafea zilnic.

De asemenea, a fost același lucru pentru ambii băutori de cafea cu cofeină și decofeinizată.

Cercetătorii au analizat consumul de cafea al bărbaților și femeilor care nu sufereau de cancer la începutul studiului.

Descoperirile, publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, au avut loc chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare consumul de alcool și fumatul.

Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR), a explicat că „fitochimicele cafelei sunt probabil responsabile pentru riscul mai scăzut de apariție a unor forme de cancer”.

Cu toate acestea, organismul de sănătate a adăugat că efectele cafelei sunt atinse atunci când băutura este consumată fără frișcă și zahăr adăugat.

AICR spune: „Grăsimile adăugate și caloriile pot contribui la creșterea în greutate – ceea ce crește riscul pentru multe tipuri de cancer”.

Cafeaua este preparată din boabe care conțin antioxidanți, care sunt bine cunoscuti pentru efectele lor protectoare împotriva cancerului și a altor boli.

Dar, în ciuda activității sale antioxidante puternice, consumul de cafea în cantități mari poate avea efecte secundare adverse asupra tensiunii arteriale.

 

 

 

Recent Posts

Rugăciunea puternică pe care Arsenie Boca o rostea de Paște

Părintele Arsenie Boca rămâne fără îndoială drept unul dintre cei mai milostivi pelerini ai secolului…

4 minute ago

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider. Mulți români fac o greșeală care îi poate îmbolnăvi

Indiferent de forma preferată de preparare, ouăle sunt o parte esențială a alimentației umane. Nu…

34 de minute ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. O zodie își poate schimba viața! Are parte de ajutor divin

Camelia Pătrășcanu susține că o zodie poate să-și schimbe viața. Însă trebuie să facă astăzi…

o oră ago

Când e cazul să mergi urgent la oftalmolog. Medic: „Nu îţi dai seama că suferi de această afecţiune”

Medicul Adriana Furtună a discutat, la Sfatul Sănătății cu Andreea Cigolea, despre degenerescența maculară, dar…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu tensiunea arterială la o oră după ce bei cafeaua

Ce se întâmplă cu tensiunea noastră arterială la 1 oră după ce am băut o…

2 ore ago

Ce înseamnă dacă ți se stinge lumânarea de la Înviere până să ajungi acasă

An de an, în Sâmbăta Mare, o minune are loc în Biserica Sfântului Mormânt din…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic