Sari la conținut

Cancer de colon: singurul truc care poate ajuta la evitarea riscului de DECES prematur

Sursă foto: artwork

Cancer de colon: singurul truc care poate ajuta la evitarea riscului de deces prematur.

Pe lângă cancerul de sân și cancerul de prostată, există o altă urgență medicală care adesea este trecută cu vederea – este cancerul  de colon (cancer intestinal sau cancer rectal).

Și, în timp ce experții au subliniat din nou și în repetate rânduri importanța conștinetizării simptomelor timpurii ale bolii, există un alt factor despre care Cancer Research UK spune că poate ajuta la prevenirea bolilor; este depistarea regulată a cancerului.

Cancer de colon: singurul truc care poate ajuta la evitarea riscului de deces prematur

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Sheffield, folosirea truselor de screening sau efectuarea unor controale regulate de sănătate poate fi o modalitate eficientă de diagnosticare a bolii în timp util și de salvare a vieților pe termen lung.

Screening-ul în timp util ajută la detectarea bolii încă din fazele timpurii. Atunci când cancerul este diagnosticat într-un stadiu incipient, acesta poate fi tratat cu ușurință, reducând astfel riscul de mortalitate.

Care sunt simptomele cancerului de colon?

Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Anglia (NHS), simptomele cancerului de colon se pot manifesta adesea în obiceiurile intestinale ale unui individ. Acestea pot include:

1. Dureri intestinale

2. Sânge în scaune

3. Scaune de culoare închisă

4. Dureri abdominale, gaze, dureri și crampe

5. Slăbiciune

6. Oboseala

7. Diaree

8. Constipatie

9. Sângerare rectală

Potrivit experților, prevenirea cancerului de colon se bazează în mare măsură pe cât de devreme este depistată boala. Iar pentru, pacientul fie se bazează pe truse de screening, fie șine cont de simptome sau de consultarea în mod regulat a unui medic.

Discuțiile despre cauzele cancerului de colon, o dietă nesănătoasă, stilul de viață prost, fumatul, antecedentele familiale sau o genă moștenită sunt de vină pentru afecțiunea mortală.

Boala inflamatorie intestinală, boala Crohn sau aportul mare de carne roșie ar putea fi, de asemenea, factori de risc.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: