Sari la conținut

Cancer de ficat: simptome șocante care apar în timpul mesei 

Semn cancer ficat
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Cancer de ficat

Cancer de ficat: simptome șocante care apar în timpul mesei. Cancerul hepatic este una dintre cele mai mortale afecțiuni din toate timpurile și, din câte se pare, simptomele sale nu sunt atât de greu de detectat pe cât s-ar fi crezut. 

Această boală este de obicei diagnosticată într-o etapă ulterioară, când a ajuns la a treia sau a patra etapă. Cu toate acestea, până atunci este fie prea târziu, fie în măsura în care pot apărea mari pagube.

Dar, conform experților, există un semn precoce al bolii care poate apărea în timpul mesei. Iată cum să detectați simptomele cancerului hepatic în timp ce mâncați.

Cancer de ficat: simptome șocante care apar în timpul mesei 

Cancerul hepatic nu are de obicei simptome, dar atunci când are, acestea sunt greu de detectat. Dar dacă există simptome, acestea sunt aceleași pe tot parcursul, chiar și atunci când sunt în ficatul primar sau se răspândesc la ficatul secundar.

Potrivit experților, persoanele care trăiesc cu cancer la ficat se confruntă cu o pierdere generală a poftei de mâncare sau nu pot să mănânce la fel de mult ca odinioară din cauza stării de greață sau a disconfortului abdominal. În plus, pacienții cu această boală pot experimenta și dureri și disconfort în stomac după ce au consumat cantități mici de alimente.

Prin urmare, modificările apetitului ar putea suna alarma cu privire la această afecțiune.

Alte 9 simptome de avertizare

Alte simptome de avertizare timpurie ale cancerului hepatic sunt:

  1. Pierdere în greutate inexplicabilă
  2. Durere abdominală
  3. Pierderea poftei de mâncare
  4. Abdomen mărit din cauza acumulării de lichid
  5. Oboseală
  6. Slăbiciune
  7. Greață
  8. Dificultăți de respirație
  9. Icter

Dar, aceste simptome pot intra în conflict și cu alte probleme de sănătate. Prin urmare, este sfătuit să nu presupuneți ce este mai rău în momentul în care aceste semne încep să apară.

Cu toate acestea, dacă durează mai mult de trei săptămâni, consultați un medic cât mai curând posibil.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel