Sari la conținut

Cancer intestinal: „bulele de aer” în urină ar putea fi printre semnele cheie ale răspândirii tumorii. Iată și restul semnelor la care să fii atent

EXPERȚII au avertizat că situația dificilă a pacienților cu cancer s-ar putea agrava ca urmare a pandemiei. Ei continuă să sublinieze, totuși, că un diagnostic în timp util poate îmbunătăți semnificativ șansele de supraviețuire ale unui pacient. Când apar bule în urină, ar putea fi un semn că boala s-a răspândit în vezică.

Cancerele sunt fie numite după organul pe care l-au îmbolnăvit, fie după tipul lor de celule, motiv pentru care peste 100 de boli sunt recunoscute drept cancer. Acestea variază în mare măsură în ceea ce privește mortalitatea, dar printre cele mai periculoase sunt cancerul pulmonar, de prostată și de intestin.

Giulia Guerrini, farmacist principal de la farmacia digitală www.medino.com a analizat câteva semne comune ale bolii. Potrivit expertului, atunci când apar bule în urină, acesta ar putea fi un semn că o tumoare intestinală s-a răspândit la țesutul vecin.

În stadiile inițiale ale cancerului intestinal, celulele maligne sunt adesea concentrate într-un polip care crește în mucoasa interioară a colonului, care este puțin probabil să producă simptome.

În plus, polipii colorectali pot dura ani să devină cancer, așa că este puțin probabil ca simptomele să apară iminent, ci mai degrabă într-un mod progresiv.

„Peste 90 la sută dintre persoanele care suferă de cancer intestinal prezintă cel puțin un simptom înainte de diagnosticare, așa că toată lumea ar trebui să fie familiarizată cu semnele comune sau mai puțin frecvente la care trebuie să se uite”, explică domnișoara Guerrini.

„Oamenii s-ar putea aștepta ca semne precum constipația să fie unul dintre principalele simptome ale cancerului intestinal, cu toate acestea, constipația este rareori cauzată de probleme grave ale intestinului.”

În schimb, cel mai frecvent semn al unei tumori este apariția sângerării la evacuarea scaunului, potrivit expertului.

„Acest lucru ar putea fi cauzat de probleme precum hemoroizii, așa că nu presupuneți că sângele este un semn automat al cancerului intestinal.

Cu toate acestea, sângele din scaune din cauza cancerului intestinal poate deveni negru și gros, părând asemănător gudronului.

Durerile abdominale, balonarea și crampele sunt, de asemenea, semne ale cancerului intestinal, care pot duce la scăderea poftei de mâncare și la pierderea ulterioară în greutate neintenționată.”

Când durerea este caracteristică cancerului intestinal, este adesea dureroasă sau asemănătoare crampei sau se simte asemănătoare cu balonarea.

Dacă durerea este persistentă sau dacă orice alte modificări ale mișcărilor intestinale devin cronice, este recomandabil să le verifici de către un profesionist din domeniul sănătății.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel