vineri, iunie 2, 2023

Cancerul intestinal este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate. Potrivit profesorului Tobias Arkenau, oncolog medical consultant la Spitalul Wellington și Clinica Harley Street din Marea Britanie, cancerul intestinal care se răspândește în alte părți ale corpului se dovedește mai rezistent la intervențiile de tratament. Există două senzații pe abdomen care pot indica faptul că cancerul a devenit incurabil.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Cancerul intestinal este un termen general pentru cancerul care începe în intestinul gros – o parte a sistemului digestiv care include colonul și rectul. Ca toate formele de cancer, rezultatele de supraviețuire depind de momentul în care cancerul este detectat.

„Oamenii care sunt diagnosticați într-un stadiu incipient au șanse mai mari de a avea un tratament de succes, în comparație cu cineva al cărui cancer s-a răspândit în alte părți ale corpului, cum ar fi ficatul, plămânii, ganglionii limfatici și oasele – acesta se numește cancer intestinal avansat.” a explicat profesorul Tobias Arkenau, oncolog medical consultant la Spitalul Wellington și Clinica Harley Street.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Cancerul avansat înseamnă de obicei un cancer pe care nu este posibil să îl vindeci.

Potrivit Cancer Research UK, disconfortul sau durerea pe partea dreaptă a abdomenului poate indica faptul că cancerul s-a răspândit la ficat.

Alte semne că s-a răspândit la ficat includ:

  • Te simți bolnav
  • Lipsă poftă de mâncare si scadere in greutate
  • Abdomen umflat (numit ascită)
  • Îngălbenirea pielii (icter)
  • Piele iritata.

Potrivit profesorului Arkenau, simptomele generale ale cancerului intestinal includ:

  • O schimbare persistentă a obiceiului intestinal – mersul la toaletă mai des, cu scaune mai moi, mai curgătoare și, ocazional, dureri abdominale
  • Sânge în scaune fără alte simptome de pile (hemoroizi) – acest lucru face să fie puțin probabil să fie hemoroizi
  • Dureri abdominale, disconfort sau balonare care apar întotdeauna după masă – uneori pot duce la pierderea în greutate.

După cum a explicat profesorul, este important să monitorizați cum vă simțiți și dacă afișați continuu oricare dintre combinațiile de simptome de mai sus.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Sunt în pericol?

Riscul dumneavoastră de a dezvolta cancer intestinal (de colon și rectal) depinde de multe lucruri, inclusiv de vârstă, genetică și stilul de viață.

A avea unul sau mai mulți factori de risc nu înseamnă că veți avea cu siguranță cancer intestinal.

Rolul unor părți din dieta noastră rămâne necunoscut sau incert. Dar cercetătorii știu că unele alimente pot afecta cu siguranță riscul de cancer intestinal.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Multe studii au arătat că consumul de multă carne roșie și procesată crește riscul de cancer intestinal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private