Sari la conținut

Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să te trimită imediat la doctor

semne ale cancerului pulmonar
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Exista cinci semne ale cancerului pulmonar

Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să te trimită imediat la doctor.

Când celulele anormale încep să se înmulțească în plămâni pentru a forma o tumoare malignă, aceasta este cunoscută sub numele de cancer pulmonar. Când ne gândim la cauzele cancerului pulmonar, primele lucruri care ne vin în minte sunt fumatul urmat de expunerea excesivă la substanțe chimice industriale și poluarea aerului.

Cercetătorii dezvăluie că, pentru a diagnostica cancerul pulmonar în timp util și a crește șansele de supraviețuire, este important să consultați un medic cât mai curând posibil, odată ce semnele timpurii încep să apară. Și după cum se dovedește, unele dintre cele mai importante și comune semne timpurii sunt cele mai ușor de ratat.

Cancer pulmonar. Care sunt primele simptome

Medicii spun că tusea persistentă care durează mai mult de trei săptămâni și se agravează în timp ar putea fi un semnal precoce pentru cancerul pulmonar.

În mod similar, infecțiile toracice recurente și senzația de dispnee fără motiv ar putea fi, de asemenea, un semn al bolii; unii pacienți pot chiar să tusească sânge sau să experimenteze răgușeală și respirație șuierătoare în timp ce vorbesc.

Tusea coincide și cu COVID-19; prin urmare; este important să fiți diagnosticat corect.

Alte simptome ale cancerului pulmonar pot include:

1. Durere sau dificultate la înghițire

2. Deformarea degetelor: când capetele devin curbate și mai mari

3. Dureri de umăr sau piept

4. Umflarea gâtului sau a feței

În cele mai multe cazuri, simptomele cancerului pulmonar nu sunt suficient de proeminente în stadiile incipiente, întârziind sau împiedicând astfel diagnosticarea la timp.

Inițial, poate părea a fi o răceală sau o gripă până când se agravează.

Care sunt factorii de risc pentru cancerul pulmonar?

Fumatul de tutun este cea mai mare cauză a cancerului pulmonar, iar 70% din cazuri, conform Cancer Research, îi sunt atribuite. La fel de riscant este și fumatul pasiv.

Genetica și antecedentele familiale au, de asemenea, un rol important. În cazul în care un frate sau un părinte au această boală, șansele de a suferi de aceasta devin mai mari.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel