Sari la conținut

Cancerul de col uterin poate fi eradicat! Uite care este cea mai bună metodă de prevenţie

consult ginecologic
sursa foto: arhiva doctorul zilei
cauze mâncărime genitală

În România, cancerul de col uterin este al treilea cel mai frecvent diagnosticat cancer la femei, după cancerul de sân și cel colorectal, dar viitorul poate suna diferit. România are un program național de vaccinare anti-HPV.

Vaccinul contra cancerului de col uterin poate reduce dramatic acest tip de cancer, iar boala ar putea fi complet eradicată, iar Universitatea de Medicină și Farmacie din oraș desfășoară o campanie în acest sens.

Cancerul de col uterin poate fi eradicat! 

Campania vine în sprijinul populației și face apel către toate instituțiile și forumurile care pot sprijini comunicarea informațiilor ce pot salva zeci de mii de vieți, spun reprezentanții instituției.

Sâmbătă, de la ora 11.00, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, studenții și profesori lor, medici reputați, vor avea diverse puncte, diverse evenimente în care vor căuta să stea de vorbă, să interacționeze cu cât mai mulți oameni

Xenia Negrea, directorul Departamentului de informare din cadrul Universității din Craiova, spune că infecția HPV se poate preveni.

„Ne putem vaccina, putem face diverse analize, putem fi destul de precauți, dar mai ales există acest vaccin, despre care sunt multe studii foarte serioase care arată că putem să ajungem prin acest vaccin la zero cazuri de cancer cauzate de acest virus”, afirmă Xenia Negrea, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel