marți, iulie 14, 2020

Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon şi rect) este al treilea tip de cancer ca frecvenţă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.

Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane, consumul crescut de carne de pui în adolescnţă scade cu 40% riscul dezvoltării cancerului colorectal.

Citește și:

,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influenţat de alimentaţie. În comparaţie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, însă are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.

Cercetările anterioare au demonstrat că o alimentaţie bogată în carne roşie procesată creşte riscul cancerului de colon. Ultimul studiu a scos la iveală că înlocuirea consumului de carne roşie cu cea de pui sau de peşte previne apariţia acestui tip de cancer.

Citește și:

,,Descoperirile noastre nu au scos în evidenţă o legătură directă între consumul de carne roşie în adolescenţă şi apariţia cancerului de colon la maturitate, însă un consum crescut de carne de pui la această vârstă a fost asociat unui risc scăzut de adenom colorectal”, a mai adăugat medicul.

 

 

Parteneri