Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon şi rect) este al treilea tip de cancer ca frecvenţă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acesta definește o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormală care cresc și se multiplică rapid, formând tumori.
Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane, consumul crescut de carne de pui în adolescnţă scade cu 40% riscul dezvoltării cancerului colorectal.
,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influenţat de alimentaţie. În comparaţie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, însă are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.
Cercetările anterioare au demonstrat că o alimentaţie bogată în carne roşie procesată creşte riscul cancerului de colon. Ultimul studiu a scos la iveală că înlocuirea consumului de carne roşie cu cea de pui sau de peşte previne apariţia acestui tip de cancer.
,,Descoperirile noastre nu au scos în evidenţă o legătură directă între consumul de carne roşie în adolescenţă şi apariţia cancerului de colon la maturitate, însă un consum crescut de carne de pui la această vârstă a fost asociat unui risc scăzut de adenom colorectal”, a mai adăugat medicul.
Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…
O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…
Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…
Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…
Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…