miercuri, mai 18, 2022

Cancerul de prostată este cancerul care apare la nivelul prostatei. Prostata este o glandă mică în formă de nucă la bărbați care produce lichidul seminal care hrănește și transportă sperma.

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Multe tipuri de cancer de prostată cresc lent și sunt limitate la glanda prostatică, unde este posibil să nu provoace vătămări grave. Cu toate acestea, în timp ce unele tipuri de cancer de prostată cresc lent și pot necesita un tratament minim sau chiar deloc, alte tipuri sunt agresive și se pot răspândi rapid.

Te-ar mai interesa: Tromboza venoasă profundă se dezvoltă repede și po...

Cauzele cancerului de prostată

Nu este clar ce cauzează cancerul de prostată.

Medicii știu că cancerul de prostată începe atunci când celulele din prostată dezvoltă modificări în ADN-ul lor. ADN-ul unei celule conține instrucțiuni care îi spun unei celule ce trebuie să facă. Modificările spun celulelor să crească și să se dividă mai rapid decât o fac celulele normale. Celulele anormale continuă să trăiască, când alte celule ar muri.

Celulele anormale care se acumulează formează o tumoare care poate crește pentru a invada țesutul din apropiere. În timp, unele celule anormale se pot desprinde și se pot răspândi (metastaza) în alte părți ale corpului.

Te-ar mai interesa: Românii care se confruntă cu boli transmisibile, d...

Care sunt factorii de risc?

”Cancerul de prostată apare pe aceste glande, specifice doar bărbatului, air această formă de cancer trebuie foarte corect diagnosticată de către medicul specialist. Simptomatologia cancerului de prostată este similară și altor simptomatologii cum ar fi prostatita, sau adenomul de prostată care spre deosebire de cancerul de prostată au simtpome benigne”, a spus doctorul Victor Cauni.

Te-ar mai interesa: Cum ne protejăm de soare, vara? Persoanele care au...

Acestea sunt:

-tulburări urinare
-diminuarea jetului urinar
-usturime la urinare
-trezirea noaptea

”Tratamentul cancerului de prostată este foarte diferențiat. Există foarte multe metode de tratament în cancerul de prostată. Trag un semnal de alarmă pentru că foarte mulți pacienți își tratează cancerul de prostată după reclamele de la televizor. Aceste firme au un marketing foarte bun pus la punct. Dar noi trebuie să ne tratăm la medic. Sunt cazuri foarte grave, unde cancerul avansează și nu mai putem face nimic”, a mai spus medicul.

Te-ar mai interesa: 1 din 6 persoane suferă un AVC pe parcursul vieții...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private