Sari la conținut

Cancerul esofagian: Semnele timpurii pot fi atribuite altor probleme digestive. Iată la ce să fii atent!

Există multe semne posibile de cancer, deși acestea pot fi atribuite diferitelor probleme de sănătate.

NHS spune că cancerul esofagian este un cancer care se găsește oriunde în esofag, numit uneori  conductă alimentară. Organismul de sănătate explică: „Există multe simptome posibile ale cancerului esofagian, dar ar putea fi greu de identificat”. Cancer Research UK spune că majoritatea oamenilor au peste 60 de ani când sunt diagnosticați, deși nu este întotdeauna cazul.

Potrivit NHS, printre problemele de digestie un paciet poate regăsi următoarele simptome:

  •  probleme la înghițire (disfagie)
  • senzația de rău
  • Arsuri la stomac sau reflux acid
  • Simptome de indigestie, cum ar fi eructarea mult.

Cancer Research spune: „Ar trebui să vă consultați medicul dacă aveți dificultăți la înghițire sau dacă aveți simptome care sunt neobișnuite pentru dvs. sau care nu vor dispărea. Este puțin probabil ca simptomele dumneavoastră să indice un cancer, dar este important să vă consulte un doctor.”

Organizația de sănătate continuă să explice: „Poți regurgita mâncarea – acesta este momentul în care mâncarea revine imediat după ce o înghiți. De obicei, începe cu alimente precum carnea și pâinea. Este posibil să începeți să regurgitați alimente moi, cum ar fi piure de cartofi, băuturi și salivă dacă nu apelați la  tratament.”

Se adaugă că o tuse care nu va dispărea sau care se întâmplă atunci când încercați să mâncați poate fi cauzată de cancerul esofagian.

Cancer Research notează, de asemenea: „Vocea ta poate deveni răgușită sau se îngroașă. Nu este un simptom comun și poate fi cauzat de alte afecțiuni inofensive.”

Organizația de sănătate mai subliniază un alt simptom: scaunul închis la culoare, aproape negru – în cazul în care cancerul provoacă sângerări în esofag. Totodată, scaunul închis la culoare poate apărea și dacă luați suplimente de fier.

Guts UK spune că cancerul esofagian este al nouălea cel mai frecvent cancer la nivel mondial.

Se spune că numărul persoanelor diagnosticate cu cancer esofagian în Europa de Nord este de aproximativ 5,5 persoane din 100.000.

„Factorii de risc importanți pentru cancerul esofagului includ fumatul și consumul de alcool, în special băuturi spirtoase”, adaugă acesta.

Mai mult, șapte din 20 de cancere esofagiene sunt cauzate de fumat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel