Sari la conținut

Cancerul este inevitabil dacă mai mănânci aceste alimente. Încearcă să eviți!

Mancarea de tip fast food
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in organism cand mananci fast food

Există anumite studii care leagă consumul excesiv de alimente procesate de un risc crescut de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon. Alimentele procesate sunt adesea bogate în grăsimi saturate, sare și zahăr adăugat, care nu sunt benefice pentru sănătatea generală.

Cancerul este influențat de o combinație complexă de factori

Cu toate acestea, riscul de cancer este influențat de o combinație complexă de factori, inclusiv istoricul familial, moștenirea genetică, exposiția la substanțe chimice și toxice, stilul de viață, precum fumatul și consumul excesiv de alcool, precum și dieta generală și echilibrată.

Mai multe studii recente au găsit o relație clară între alimentele procesate pe care le găsești în multe dintra magazinele pe care le frecventezi și probleme grave de sănătate.

Risc mare de a suferi infarct, un atac cerebral sau o moarte la o vârstă fragedă

Conform celor de la The Guardian, două grupuri importante de cercetători din colțuri diferite ale lumii au ajuns la concluzii similare, fără să fi colaborat la vreun nivel. Dacă obișnuiești să mănânci semi-preparate sau rețete elaborate la caserolă din supermarket, te ”bucuri” de un risc ridicat de a suferi infarct, un atac cerebral sau o moarte la o vârstă fragedă. Cele două studii publicate la distanță mică unul de altul provin din Franța și Spania.

alimente ce duc la cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Din păcate pentru cei care își găsesc bucuria în cantități semnificative de hrană preparată în fabrici prin procese industriale și ingrediente greu de pronunțat, impactul asupra sănătății este semnificativ. Cancerul, obezitate și creșterea tensiunii arteriale se numără printre posibilele consecințe.

Mâncarea ”ultra-procesată” prezentau un risc mai mare de atac cerebral și infarct

În studiul celor de la French NutriSanté, cercetătorii de la Universitatea din Paris au adunat detalii cu privire la dietele și sănătatea a peste 105.000 persoane, în peste cinci ani, înainte de a se pronunța. Cei care au consumat mai mult mâncare ”ultra-procesată” prezentau un risc mai mare de atac cerebral și infarct. Când cantitatea de mâncare ultra-procesată s-a ridicat cu 10 la sută, de exemplu de la 10 la sută la 20 la sută, riscul unor boli a crescut cu 12 la sută.

”Publicul ar trebui să evite aceste alimente cât de mult pot”, a spus ea. ”Trebuie să ne întoarcem la diete de bază”, a declarat Dar Mathilde Touvier, un membru al echipei franceze responsabile de studiul detaliat mai sus. În opinia ei, autoritățile din domeniul sănătății ar trebui să descurajeze în mod activ consumul de astfel de produse.

Așadar, este important să se țină cont de un stil de viață sănătos în general, care include o alimentație echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine de calitate, reducerea consumului de alimente procesate și prelucrate, precum și menținerea unui nivel adecvat de activitate fizică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel