Sari la conținut

Cancerul hepatic

cancer hepatic
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Cancer hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci

Cancerul hepatic este o boală gravă care afectează ficatul. Există mai multe tipuri de cancer hepatic, însă cel mai comun este carcinomul hepatocelular, care se dezvoltă din țesutul celular hepatic.

Cancerul hepatic poate fi cauzat de mai mulți factori, cum ar fi infecția cu virusul hepatitic B sau C, consumul excesiv de alcool, obezitatea, diabetul sau expunerea la anumite substanțe chimice toxice.

Simptomele cancerului hepatic

Pot include durere în partea superioară a abdomenului, pierdere în greutate inexplicabilă, oboseală, icter (colorarea galbenă a pielii și a ochilor) sau umflarea abdomenului.

În plus, pacienții cu această boală pot experimenta și dureri și disconfort în stomac după ce au consumat cantități mici de alimente.

Modificările apetitului

Cancer
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Prin urmare, modificările apetitului ar putea suna alarma cu privire la această afecțiune.

Tratamentul cancerului hepatic depinde de stadiul bolii și poate include chirurgia, chimioterapia, radioterapia sau terapia țintită. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament și să efectuați controale regulate pentru depistarea precoce a cancerului hepatic.

Simptome de avertizare ale unei dintre cele mai mortale afecțiuni, cancerul pancreatic

Cancerul de ficat poate fi diagnosticat într-o fază avansată, deoarece simptomele pot fi vagi și pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni. Cu toate acestea, există câteva simptome de avertizare la cancerul de ficat care ar trebui să ridice semne de întrebare și să determine o vizită la medic:

  • Durere sa sau disconfort în zona abdomenului, în special în partea dreaptă sus;
  • Pierdere inexplicabilă în greutate;
  • Oboseală persistentă și slăbiciune generală;
  • Pierderea poftei de mâncare sau senzația de sațietate după consumul unei cantități mici de alimente;
  • Umflarea abdomenului sau a picioarelor ca rezultat al acumulării de lichid (ascită);
  • Icter (culoarea galbenă a pielii și a ochilor);
  • Sângerare sau vânătăi ușoare;
  • Creșterea dimensiunii ficatului, detectată în timpul unui examen fizic sau a unor teste de imagistică.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel