Sari la conținut

Cancerul provoacă anemie? Ce trebuie să știți despre anemie și legătura acesteia cu afecțiuni grave de sănătate

ANEMIA este o afecțiune comună, cu peste 3 milioane de cazuri în fiecare an numai în Statele Unite și aproximativ o pătrime din populație afectată la nivel mondial.

Deoarece este atât de comun, poate fi trecut cu vederea și văzut, de asemenea, ca relativ inofensiv. Dar anemia poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme grave de sănătate, inclusiv cancerul.

Ce este anemia?

Dacă aveți anemie, corpul dumneavoastră nu are suficiente celule roșii din sânge. Celulele roșii din sânge susțin un cadru critic în organism, transportând oxigenul de la plămâni la țesuturile corpului.

Care sunt simptomele anemiei?

Cele mai frecvente simptome ale anemiei includ:

  • Oboseală
  • Slăbiciune
  • Ameţeală
  • Dificultăți de respirație
  • Dureri de cap
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Piele palidă/galbenă
  • Unghii și păr fragil
  • Pofta anormală de produse nealimentare

Când este anemia un semn al unei probleme de sănătate mai grave?

este anemia

În timp ce cea mai frecventă cauză a anemiei este deficiența de fier din cauza pierderii menstruale sau a alimentației proaste, afecțiunea se poate asocia și cu alte câteva probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul.

Citeste si:

Dacă anemia este un semn al unei stări de sănătate mai severe, ar trebui determinat individual, deoarece este important să se ia în considerare vârsta, starea generală de sănătate și istoricul medical atunci când se determină cauza principală.

Indiferent de motivul pentru care cineva are anemie, o deficiență de globule roșii sănătoase nu trebuie trecută niciodată cu vederea, mai ales dacă persistă în timp.

Ce probleme grave de sănătate pot provoca anemie?

Anemia poate fi cauzată de diferite forme de cancer, inclusiv cancer de colon, cancer de sânge și măduvă osoasă și cancer de rinichi. Chimioterapia poate provoca, de asemenea, anemie prin suprimarea măduvei osoase, inhibând astfel producția de globule roșii.

Anemia de inflamație, denumită și „anemie de boli cronice”, este un alt tip de anemie care rezultă din afecțiuni care cauzează inflamație, inclusiv infecții și tulburări autoimune.

Anemia poate complica tratamentul altor probleme de sănătate

Cineva care are anemie și o altă boală gravă ar putea descoperi că mai mult de un factor contributiv cauzează deficiența de celule roșii din sânge, complicând, la rândul său, tratamentul anemiei.

Persoanele cu anumite afecțiuni cronice pot prezenta simptome de boală agravate dacă dezvoltă și anemie.

Anemia interferează și cu tratamentele de chimioterapie la pacienții cu cancer, deoarece acești pacienți trebuie să aibă un anumit număr de globule roșii pentru a primi tratament.

Care sunt unele opțiuni de tratament pentru anemie?

Tratamentul hormonal și terapia intravenoasă cu fier sunt opțiuni comune de tratament pentru persoanele care au, de asemenea, o problemă serioasă suplimentară de sănătate. Transfuziile de sânge pot fi, de asemenea, folosite, dar sunt rezervate pentru cazuri mai severe.

Îmbunătățirea bolii cronice care provoacă anemie poate ajuta, de asemenea, la atenuarea simptomelor.

Cu toate acestea, anemia este adesea cauzată de mai mulți factori și este important să luați în considerare toți factorii contributivi pentru a determina cel mai bun curs de tratament, care poate duce în cele din urmă la transfuzii de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.