Sari la conținut

Medic austriac: ”Cancerul de plămâni poate fi vindecat și în stadii avansate”

Prof. dr. Walter Klepetko, unul dintre cei mai renumiți specialiști în chirurgie toracică și oncologică, din Austria, a explicat într-un interviu pentru MedikaTV, cum poate fi tratat cu succes și vindecat cancerul pulmonar, chiar și în stadii avansate. 

”Cancerul pulmonar este fără îndoială agresiv așa că, în primul rând, este foarte important să îl previi, renunțând la fumat, în al doilea rând să îl depistezi cât de curând posibil și în al treilea rând să obții cea mai precisă și bună terapie posibilă. Cancerul pulmonar poate fi vindecat, cu siguranță, nu doar în stadii incipiente, ci și în stadii avansate. Dar asta depinde de circumstanțe, de tipul tumorii și de alegerea terapiei corecte,” a explicat prof. Klepetko.

Cancerul pulmonar poate fi vindecat

Medicul a povestit și de un caz recent.

”Abia am consultat un pacient care avea o tumoră mare în plămânul stâng și în nodulii limfatici, de asemenea. A fost norocos pentru că a fost eligigibil pentru chimio-imunoterapie și a primit asta timp de 3 luni și CT-ul arăta foarte bine, tumora s-a micșorat. Așa că i-am propus chirurgia, l-am operat acum 10 zile și am eliminat întregul plămân stâng, toți nodulii limfatici și raportul patologic final arată că toate celulele canceroase au murit. Ceea ce înseamnă că acum are un prognostic foarte bun și că are mari șanse să fie complet vindecat,” a adăugat medicul. 

Chirurgul a mai spus și că se poate trăi foarte bine cu un singur plămân dacă funcția acestui plămân e bună. Se poate face chiar și sport, tot cu un singur plămân.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.