joi, iunie 4, 2020

Medicul chirurg Sorin Velici, specializat în chirurgie bariatrică, a făcut o listă cu unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știe orice persoană care vrea să apeleze la o procedură de micșorare a stomacului. 

Primul lucru pe care trebuie să îl cunoaștem, dacă ne gândim să apelăm la o intervenție de micșorare a stomacului, este indicele de masă corporală (IMC sau BMI, în limba engleză).

Citește și:

Dacă IMC-ul prezintă o valoare peste 30, este important și să îți măsori circumferința taliei. Dacă prezinți o acumulare de țesut adipos, adică de grăsime, în jurul taliei înseamnă că același lucru se întâmplă și pe interior, în jurul organelor interne vitale. O circumferință a taliei care depășește 88 cm la femei și 102 cm la bărbați presupune faptul că te încadrezi în clasa de risc pentru dezvoltarea sindromului metabolic.

Citește și:

Pacienții cu un indice calculat de masă corporală de peste 40 pot fi candidați pentru o intervenție chirurgicală bariatrică.

Pacienții cu un indice calculat de masă corporală cuprins între 35 și 40 și care au fost diagnosticați cu afecțiuni precum diabet, tensiune arterială crescută, apnee de somn, pot fi candidați pentru o intervenție chirurgicală bariatrică.

Pacienții care și-au calculat IMC-ul și care depășesc pragurile menționate mai sus și care au adoptat mai multe metode de slăbit care nu au funcționat, deși au fost respectați mai mulți pași și indicații medicale stricte pot fi candidați pentru o intervenție chirurgicală bariatrică.

Citește și:

Acestea sunt doar niște informații generale și, de obicei, este important să discutați o astfel de problemă importantă cu medicul curant și cu familia dumneavoastră. Diagnosticele și recomandarea pentru o procedură bariatrică nu se pot acorda fără un consult prealabil și o evaluare complexă a situației dumneavoastră.

Sursa: www.facebook.com/Dr.Sorin.Velici

Parteneri