joi, august 18, 2022

Reîntoarcerea la normal. Când ne vom reîntoarce la normal? Starea de normalitate pe care am trăit-o înainte de COVID-19 va fi mai fi la fel de normală, după COVID-19?

În vederea obținerii unui răspuns la întrebarea ce se găsește pe buzele tuturor, celebra publicație Healthline l-a contactat pe unul dintre cei mai importanți experți în boli infecțioase ai lumii, dr. Anthony Fauci.

Într-o notă deloc optimistă, Dr. Fauci ne avertizează că va mai dura o perioadă până lucrurile vor reveni la cum erau înainte, iar  apariția vaccinului nu va rezolva situația. Cel puțin, nu pentru moment.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Este foarte important, ca în aceste clipe, toți oamenii să respecte măsurile de distanțare socială, să poarte corespunzător masca și să se informeze cât mai bine asupra vaccinurilor ce vor urma să fie lansate în piață împotriva infectării cu covid-19.

Când vom putea vorbi de reîntoarcerea la normal?

Dr. Fauci declară: „Când vrei ca oamenii să acționeze astfel încât să contribuie la atenuarea răspândirii virusului și vezi că aceștia nu o fac, este un moment de descurajare pentru mine.”

„Dacă am putea să unim toți oamenii și să ne dăm seama că toți ne dorim să relansăm economia, cu toții vrem să revenim la locurile noastre de muncă, cu toții vrem să revenim la un grad de normalitate, cel mai bun lucru așa cum am spus-o de multe ori și o voi repeta, este să reducem nivelul de infecție din comunitate”, a continuat acesta.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

„Cel mai simplu mod de a-ți readuce copiii la școală atunci când te afli într-o zonă roșie este să faci tot ce poți pentru a te asigura că zona în care te afli se schimbă de la roșu la verde”, a adăugat el. „Atunci îi poți aduce pe copii înapoi la școală.”

Ce joacă un rol important pentru a ne reîntoarce la normal?

Un rol important pentru a ne întoarce la normalitate, după cum consideră Dr. Fauci, este rata de succes pe care o va avea vaccinul. Într-o situație ideală, pentru a reveni la normalitate, rata de succes a vaccinului ar trebui să fie de 98%. Dar dacă ne raportăm la o situație palpabilă, chiar și o rată de succes de 75 -80% ar reprezenta un salt enorm spre normalitate.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Până la apariția vaccinului în piață, situația trebuie foarte bine ținută sub control cu ajutorul politicilor de sănătate publică.

„Pentru a ne putea întoarce la normalul de altădată, trebuie să respectăm toate lucrurile care sunt normale acum”, a adăugat Dr. Fauci. „Putem fi ajutați de un vaccin, dar aceasta nu este singura soluție salvatoare”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private