marți, iunie 6, 2023

Medicii atrag atenţia că simptomele unui atac de cord pot fi uneori difuze, dar în cele mai multe cazuri apr o serie de semnale de alarmă, cum ar fi dificultățile de respirație, senzația de apăsare şi presiune în stern.

Frecvent apare durerea în piept sau în brațe care se poate răspândi pe gât, maxilar sau spate, dar şi greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri abdominale.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Însă durerea în piept poate fi un simptom determinat de mai multe alte afecțiuni: pulmonare, afecțiune ale esofagului, mușchilor toracelui, nervilor intercostali.

Durerea toracică (anghina pectorală) care este însoțită de următoarele simptome indică un atac de cord. Cardiologul Anna Panova a dezvăluie cum se poate interpreta durerea în piept, dacă este specifică unui atac de cord.


1. Arsură și presiune

„Senzația de greutate și de arsură ascuțită, precum și presiunea excesivă în piept, este unul dintre semnele unui atac de cord”, explică specialistul.

„În unele cazuri, o persoană care se confruntă cu dureri în piept poate observa că acestea încep să se răspândească încet spre gât și maxilar, apoi spre spate sau în jos pe unul sau ambele brațe, relatează actualno.com.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Astfel de dureri toracice nu sunt normale și sunt direct legate de patologii cardiace, inclusiv de atacurile de cord”, adaugă cardiologul.

Durerea toracică care durează mai mult de câteva minute și se agravează în timp poate fi un semn de atac de cord. Acest simptom nu trebuie ignorat dacă durează mai mult de două minute.

De menţionat că următoarele simptome nu sunt asociate cu o afecțiune cardiacă, fiind caracteristice tulburărilor gastrointestinale: senzația de acru în gură, mâncare care ajunge înapoi în gură, dificultate la înghițire, durere care se intensifică la schimbarea poziției corpului, durere care se intensifică la respirație sau la tuse.

Te-ar mai interesa: Strigătul de disperare al unei românce: „Am cancer...

2. Dispnee

Dacă întâmpinați dificultăți de respirație împreună cu durerea toracică, acesta ar putea fi un semn al unui atac de cord iminent.

3. Transpirație

În cazul unui atac de cord, durerea în piept este însoțită de transpirație excesivă.

4. Vertijul (ameţeala)

Senzația de amețeală și slăbiciune în timpul zilei, împreună cu presiunea în piept chiar și după odihnă și un somn bun, poate fi cauzată de probleme cardiace.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

5. Aritmia (bătăi neregulate ale inimii)

O creștere bruscă a ritmului cardiac pe fondul unui disconfort toracic este, de asemenea, caracteristică unui atac de cord.

6. Disfagia

Dificultatea de a înghiți alimentele împreună cu durerea toracică este un alt semn posibil al problemelor cardiace.

7. Pierderea cunoștinței

Durerea în piept însoțită de greață, vărsături și pierderea cunoștinței este, de asemenea, unul dintre simptomele unui atac de cord.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private