sâmbătă, decembrie 10, 2022

Când poți să iei Paracetamol în COVID. Medic de familie. „Nu este apă vie și nici nu previne nimic”

Doctorul Otilia Țigănaș este un medic de familie din comuna Hășmaș, județul Arad. A devenit extrem de cunoscută în mediul online, prin blogul său otiliatiganas.ro, și pagina sa de Facebook. Aici prezintă materiale cu rol de informare și educare a actului medical. Recent, a prezentat o serie de informații despre paracetamol în pandemia de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Paracetamol în COVID și nu doar în COVID.

Am sesizat un abuz de paracetamol în această boală virală parșivă numită COVID. O utilizare mult mai mare decât în virozele vechi, celelalte. Probabil și fiindcă accesul la Paracetamol în farmacie este fără rețetă, spaima simptomaticului mai mare, iar tendința omului să facă ceva cu sine, când află că-i pozitiv, este uriașă.

Foarte greu să accepți că, în viroze, cel mai adesea e bine să nu faci nimic altceva decât să-ți susții fizic corpul în lupta lui, cu: hidratare, somn, calm, comprese, ceaiuri, citrice, hai o vitaminuță, na etc.

Dacă nu ai febră, adică temperatură peste 38-38 cu 5, dacă n-ai dureri MARI în corp, dureri de mușchi, dureri de cap, paracetamolul nu-i necesar. El este un toxic. E hapatotoxic. Face și rău pe lângă bine, deci raportul beneficii/dezavantaje trebuie atent urmărit. Paracetamolul NU ESTE apă vie de luat la foc automat numai când te gândești deja la COVID, și nici nu PREVINE nimic.

Te-ar mai interesa: Medic: Combinarea oricăruia dintre aceste medicame...

PS. M-am trezit în gardă cu un tânăr la a douăsprezecea zi de Paracetamol, FĂRĂ ROST!”, este mesajul medic ului de familie Otilia Țigănaș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private