Sari la conținut

Când se vor primi primele pensii mărite de anul acesta

recalculare pensie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Când se vor primi primele pensii mărite din 2024. Începând cu 1 ianuarie 2024, o schimbare majoră a intrat în vigoare în sistemul de pensii din România odată cu adoptarea noii Legi a Pensiilor. Această modificare aduce în prim plan promisiunea de majorări considerabile pentru o categorie semnificativă de pensionari, majorări care pot ajunge până la 30%.

Însă, pentru cei interesați când vor primi aceste majorări, este esențial să urmărim cronologia de acordare a pensiilor în noul an.

Conform programului stabilit, acordarea pensiilor este planificată între primele 15 zile ale fiecărei luni. Însă, având în vedere că zilele de 1 și 2 ianuarie sunt declarate zile libere, activitatea instituțiilor se va relua abia începând cu data de 3 ianuarie.

Când se vor primi primele pensii mărite din 2024

Casele de pensii au început deja procesul de tipărire a cupoanelor de pensii pentru luna ianuarie conform informațiilor prezentate de România TV. Autoritățile responsabile asigură că toți pensionarii își vor primi banii, fie prin intermediul poștei, fie direct în conturile bancare, în conformitate cu procedurile stabilite.

Pensionarii care își încasează pensiile prin intermediul poștei ar trebui să înceapă să primească sumele începând cu data de 3 sau 4 ianuarie, conform estimărilor oficiale.

În ceea ce privește pensionarii care primesc pensiile pe carduri, se așteaptă ca aceștia să-și primească sumele în conturi începând cu data de 12 ianuarie 2024.

De la începutul anului 2024, aproximativ cinci milioane de români vor beneficia de majorări ale pensiilor, conform indexării la rata inflației, împreună cu o creștere specifică de 13,8%. Cu toate acestea, ajustările semnificative vor avea loc ulterior, din luna septembrie, odată cu recalcularea promisă de Guvern. Această măsură va aduce majorări pentru peste trei milioane de pensionari, deși variația acestor creșteri depinde de mai mulți factori, precum numărul de ani de contribuție și vechimea în activitatea pe o perioadă mai lungă de 25 de ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel