Sari la conținut

Când va apărea vaccinul anti-Alzheimer

vaccin

O injecție lunară care încetinește progresia Alzheimerului poate apărea în mai puțin de cinci ani.

Va fi făcută persoanelor care au boala în faza incipientă, adică înainte cu aproape 10 de ani de apariția primelor simptome majore.

În prezent, vaccinul este testat pe pacieneți cu o formă ușoară de Alzheimer, iar studiile vor continua până în 2016.

În lume, 44 de milioane de persoane suferă de demență și se așteaptă ca numărul lor să se dubleze până  în 2050.

Dr. Eric Karran spune că injecțiile ar putea fi făcute oamenilor cu 10, chiar 20 de ani înainte de apariția simptomelor precum confuzia, pierderea memoriei sau anxietatea.

În viitor pacienților cu risc de Alzheimer precum cei care au istoric familial li se vor face scanări ale creierului pentru a verifica dacă există simptome. În caz afirmativ, pacienții vor face o injecție lunară pentru a împiedica progresia bolii.

”Sunt încrezător că vom putea dezvolta vaccinul în cinci ani și astfel cred că vom reuși să reducem la jumătate numărul cazurilor de Alzheimer”, e explicat dr. Doug Brown, director de cercetare și dezvoltare al Alzheimer’s Society.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel