marți, ianuarie 25, 2022

Un ‘vaccin global’ efectiv pentru diferitele tulpini ale virusului Ebola va fi disponibil peste aproximativ cinci ani, apreciază Leslie Lobel, cercetător în cadrul Universității Ben-Gurion din Israel, potrivit EFE.

De doi ani, Leslie Lobel studiază comportamentul mai multor tulpini ale acestui virus în laboratorul său de la universitatea israeliană, în coordonare cu un institut de cercetări din Uganda, țară în care călătorește de mai multe ori pe an. A fost în luna august 2014 și va mai merge în noiembrie.

Te-ar mai interesa: Care este vârsta ideală de apariție a menopauzei? ...

Pornind de la supraviețuitori, cercetătorul analizează modul în care se obține imunitatea împotriva bolii folosind așa-numiții anticorpi monoclonali umani.

‘În ultimii patru ani am dezvoltat o bibliotecă de anticorpi umani care pot neutraliza virusurile Ebola și Marburg’, spune Leslie Lobel.

Deși Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că vaccinul pentru stoparea actualei epidemii ar putea fi gata la începutul anului 2015 pentru a fi utilizat în Africa, Leslie Lobel consideră că anunțul este precipitat.

Nu se pot produce tratamente într-un mod atât de accelerat în actuala epidemie, ‘pur și simplu nu este realist, indiferent câți bani s-ar investi’, apreciază virusologul.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbeşti? Urmează regulile monahale şi rez...

În prezent, armata americană dispune de un vaccin activ, însă obiectivul lui Leslie Lobel este de a crea unul pasiv pornind de la componente produse de sistemul imunitar uman.

Newyorkez de origine și educat la Universitatea Columbia, acest expert în Ebola a emigrat în Israel în 2003. Pentru a-și desfășura activitatea, beneficiază de finanțare din partea unor instituții ca Pentagonul și Uniunea Europeană.

Te-ar mai interesa: Predicția lui Bill Gates, pentru omenire. Ce ne aș...

‘Principala noastră provocare este de a face societatea să înțeleagă că bolile infecțioase sunt o problemă’, subliniază expertul.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că vaccinurile la care lucrează în prezent un laborator elvețian și unul canadian ar putea fi administrate în ianuarie personalului medical din țările afectate.

Leslie Lobel susține însă că, deși înțelege că persoanele care își dau viața pentru a le salva pe celelalte trebuie să fie imunizate, s-ar putea crea o gravă problemă politică.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

‘Ce tip de mesaj i se transmite poporului Liberiei — acela că persoanele care îi îngrijesc sunt mai importante?’, se întreabă cercetătorul, potrivit căruia vaccinul trebuie să fie accesibil pentru toți cei expuși.

Leslie Lobel a început să se intereseze de Ebola pentru că, dat fiind înaltul grad de mortalitate, dacă se obține vaccinul se salvează multe vieți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private