joi, martie 30, 2023

Când va lovi un cutremur extrem de puternic România. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a prognozat un cutremur puternic în România.

Conform unor analize statistice şi calcule ştiinţifice, în România, vom avea un seism mare după anul 2040.

Mărmureanu spune că există un anumit tipar după care se produc aceste cutremure devastatoare.

Te-ar mai interesa: ACUZAȚII DURE.Tudor Ciuhodaru este foarte tranșant...

„Exista o anumita distanta in timp, egala pentru toate. Urmeaza ca marele cutremur sa se produca dupa 2040. Asta este. Exista o realitate fizica. Daca socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977, atunci rezulta 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi in Vrancea. Nu o spun eu, asta rezulta din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme. Seismele au loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani, 36 de ani sau 102 ani.„, a declarat Mărmureanu la un post de televiziune.

Zona cu cel mai mare risc

Potrivit experților, în Vrancea se produc cele mai multe, dar şi cele mai puternice cutremure din ţară. Totuși, specialiștii atrag atenția că nici zona Făgăraș nu este una liniștită.

Te-ar mai interesa: Specialiștii antenționează că aproape jumătate din...

„O falie trece chiar prin zona barajului de pe Argeș și aia e o zonă seismică, zona Făgăraş. Acolo (n.r. Barajul Vidraru) sunt cutremure care pot să fie și peste 6, deci totuși mari pentru România”, a declarat profesorul Mircea Radulian, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private