luni, august 15, 2022

Când vom scăpa de pandemie? Adrian Marinescu: „Lucrurile acestea se vor întâmpla în…”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Matei Balș, este de părere că vom începe cu adevărat să simțim o relaxare a restricțiilor în momentul în care se vor „elibera” spitalele de pacienți.

Când vom scăpa de pandemie?

„În momentul în care avem 25% din populaţie vaccinată, începe să se vadă în plan practic. În sensul scăderii presiunii la nivel medical. Lucrurile acestea se vor întâmpla să zicem în vară sau în a doua parte a verii, lucrurile vor fi mai echilibrate. Chiar dacă nu vom scăpa cu totul de pandemie”, este de părere Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfânta Maria....

Până atunci trebuie să respectăm măsurile de protecţie. Distanţarea socială, igienizarea frecventă şi purtarea măştii chirurgicale.

Valeriu Gheorghiță a anunțat în mod oficial introducerea listei de așteptare

În perioada următoare, autoritățile se pregătesc să intre într-o fază de vaccinare accelerată a populației pe măsură ce criza de doze va fi depășită. Șeful campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat modificarea radicală a campaniei de vaccinare, începând cu data de 15 martie.

Odată cu introducerea listei de așteptare, se va schimba modul în care se face programarea pentru vaccin. Mai mult de atât, se va schimba și dinamica vaccinării. Principalul obiectiv fiind acela de a păstra un ritm ridicat de inoculare.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună muzică pentru creier. Psiholog: ”Neur...

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat în mod oficial introducerea listei de așteptare și declanșarea vaccinării “populației generale”. Cel mai probabil, începând cu data de 1 aprilie.

„Practic, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Te-ar mai interesa: Situație alarmantă într-o țară care nu a avut nici...

Cum funcționează lista de așteptare, începând cu 15 martie

  • programarea pentru vaccinare se va face doar pe lista de așteptare a unui centru din cele 435 câte vor fi operaționale;
  • în funcție de categoria aleasă, o persoană cu vârsta peste 65 de ani, lucrător esențial, bolnav cronic sau membru al “populației generale” va ajunge într-un anumit loc pe lista centrului ales;
  • va exista posibilitatea să fie vizualizat numărul de persoane aflate pe listă;
  • identitatea lucrătorilor esențiali trebuie să fi fost încărcată în prealabil pe platformă de către angajator, iar când se înscriu, aceștia sunt validați automat, restul categoriilor vor fi verificate în timp real la momentul înscrierii în baza CNP-ului cărții de identitate și a consultării registrului electronic al bolnavilor cronici;
  • există posibilitatea ca o persoană, după ce s-a înscris, să se șteargă de pe listă și să caute alt centru de vaccinare unde poate începe un nou proces de programare, folosind lista de așteptare;
  • nu va exista posibilitatea înscrierii la mai multe centre de vaccinare în același timp;
  • cu 24 de ore înainte de momentul vaccinării, persoana înscrisă pe lista de așteptare va primi un sms și un email cu un mesaj care anunță ora programării. Acest mesaj trebuie validat printr-un răspuns trimis de solicitant prin sms sau prin email;

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private