Sari la conținut

Cantitatea de apă pe care trebuie să o bei zilnic pentru a arde grăsimea de pe burtă

Leptina, hormonl care te impiedica sa slabesti
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Cresterea in greutate

Creșterea aportului de apă în fiecare zi ar putea ajuta la arderea grăsimii de pe burtă și la protejarea organelor vitale, potrivit experților în sănătate.

De îndată ce vine un nou an, oamenilor le place adesea să se reseteze și să își regenereze organismul. Mulți dintre noi au înlocuit apa cu vinul în perioada Crăciunului și au mâncat mai mult decât de obicei. În timp ce mulți se întorc la sala de sport sau își aprovizionează frigiderul cu mai multe verdețuri, experții spun că simplul consum de apă ar putea face o diferență semnificativă.

Hidratarea este mai la modă ca niciodată. Vestea bună este că nu aveți nevoie de o sticlă de apă sofisticată pentru a vă ajuta în călătoria spre sănătate în luna ianuarie – puteți folosi o cană sau un pahar. Aproape fiecare funcție a corpului nostru se bazează pe apă într-o anumită formă, iar deshidratarea poate avea consecințe înfricoșătoare. Așadar, nu este un șoc faptul că aportul de apă joacă, de asemenea, un rol vital în pierderea în greutate.

Bupa raportează că un volum mai mare de grăsime pe burtă este legat de o serie de probleme grave de sănătate, cum ar fi probleme cardiace și circulatorii, hipertensiune arterială și accidente vasculare cerebrale, apnee în somn, cancer intestinal, rezistență la insulină și diabet de tip doi.

Apa vie conferă tinerețe veșnică și vigoare
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Câtâ APĂ să bei zilnic pentru a arde grăsimea de pe burtă

Maya Aboukhater, dietetician specialist principal la Spitalul Cromwell, a declarat: „Chiar dacă aveți o greutate sănătoasă pentru înălțime, oricine poate avea acest tip de grăsime viscerală adâncă în jurul organelor interne. Consumul de fructe, legume și grăsimi sănătoase, cum ar fi cele care se găsesc în dieta mediteraneană, vă poate ajuta să rămâneți sănătoși și să preveniți acumularea de grăsime viscerală.”

Consumul a doar șase-opt pahare de apă în fiecare zi ar putea ajuta la arderea grăsimii de pe burtă. Schimbarea băuturilor sportive și a băuturilor îndulcite cu zahăr/îndulcite cu apă ar putea face o diferență semnificativă în ceea ce privește greutatea și sănătatea dumneavoastră generală. NHS raportează că ar trebui să beți între șase și opt pahare de lichid pe zi – asta include ceai, cafea și o ceașcă de supă.

Un purtător de cuvânt al NHS a declarat: „NHS recomandă să bem 6-8 pahare de apă pe zi, iar cheia este să începem să bem dimineața și să continuăm să facem acest lucru în mod regulat pe tot parcursul zilei. Acest lucru nu trebuie să fie consumat ca apă simplă și poate include lapte cu conținut scăzut de grăsime și/sau băuturi cu conținut scăzut de zahăr sau fără zahăr, cum ar fi lichiorurile cu conținut scăzut de zahăr, ceaiul și cafeaua.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel