duminică, septembrie 19, 2021

Capacitatea de concentrare este mult diminuată, iar specialiştii o pun în legătură cu o o lipsă semnificativă de materie cenuşie. Astfel, oamenii de ştiinţă au examinat anatomia creierului unor subiecţilor,

dar şi abilităţile lor mintale, inclusiv memoria, atenţia, perspicacitatea şi gândirea abstractă.

Studiile au ajuns la concluzia că, în lipsa unui somn odihnitor, ne vom simţi obosiţi, fără vlagă şi vom avea o capacitate de concentrare mult diminuată, dar  şi o atenţie mai scăzută.

Mai grav este că în lipsa unui somn de calitate ne vom confrunta nu doar cu aceste neajunsuri, ci chiar cu reducerea materiei cenuşii.

Sforăitul în somn este afecţiune care nu trebuie neglijată.

Potrivit ultimelor studii, sindromul de apnee apare la 9% dintre femei şi la 24% dintre bărbaţi.

La nivel

cerebral se produc modificări distructive, astfel că mari candităţi de materie cenuşie vor fi reduse, ceea ce, evident, conduce la diminuarea facultăţilor mintale.

În cazul persoanelor care sforăie în somn s-a descoperit o lipsă semnificativă de materie cenuşie, în special în acele zone ale creierului responsabile de gândirea abstractă şi rezolvarea diferitelor probleme.

Testele de inteligenţă au mai arătat şi că persoanele care sforăie au abilităţi mintale mai reduse în comparaţie cu cele care nu se confruntă cu asemenea probleme.

Astfel, un control medical este absolut obligatoriu pentru

a se stabili un diagnostic precis.

La Institutul „Marius Nasta”, în cadrul laboratorului de somnologie, pacientul este internat şi supravegheat. După o noapte în care acesta este monitorizat, medicii decid care este cel mai indicat.

 

Ultimele stiri