Sari la conținut

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Sînziana Burcea
Sursă foto: Captură foto Capital
Sînziana Burcea, psiholog, despre metoda Mifne

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Aflată la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performeri din Sănătate, un eveniment înființat de editura Capital, au fost prezentate cele mai importante premii și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniul medical.

Gala a început cu categoria EDUCAȚIE și CERCETARE, iar primul premiu i-a fost oferit SÎNZIANEI BURCEA, psiholog clinician și psihoterapeut. Aceasta a obținut premiul pentru „Introducerea în România a unei metode inovatoare de tratarea copiilor cu autism”.

copii cu autism
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Psihologul Sînziana Burcea, supervizor în psihologie, a fost omagiată cu respect pentru cea care a adus la noi în țară abordarea revoluționară MIFNE, dezvoltată de dr. Hanna Alonim, fondatorul Centrului MIFNE.

Acest premiu este o recunoaștere pentru contribuția remarcabilă a în domeniul Psihologiei Clinice și impactul pozitiv pe care metoda Mifne îl are asupra vieții copiilor diagnosticați cu autism.

20 de ani în domeniul psihologiei clinice

„Sunt de peste 20 de ani în domeniul psihologiei clinice și psihoterapiei și specializarea mea de bază este autismul. Reprezint aici metoda Mifne România, care a fost adusă din Israel acum trei ani, însă a început totul cu o poveste.

Acum 18 ani, am avut șansa să fiu primul psiholog din România, în căutare de soluții pentru copii cu autism, care a fost format la Centrul Mifne din Israel, care este un Institut de Cercetare și de Intervenție Timpurie în Autism.

Dedic acest premiu dr. Hanna Alonim, clinician și cercetător, expert în Tulburările de Dezvoltare ale Copilăriei Timpurii din Spectrul Autist, cea care a inventat metoda Mifne în urmă cu 37 de ani.

Așadar, sunt 37 de ani de cercetare și de educație pe care dumneaei a răspândit-o în lume, iar noi suntem al doilea centru din România care tratează copii diagnosticați cu autism, sub vârsta de doi ani, ceea ce este o noutate pentru întreg Globul, nu numai pentru România”, a spus Psihologul Sînziana Burcea.

Cine este  Sînziana Burcea, iniţiatorul proiectului Mifne România

Sînziana este psiholog clinician principal, psihoterapeut adlerian, supervizor şi formator în psihologie clinică. S-a specializat în intervenție pentru cuplu, familie şi consiliere în practica clinică (2007-2009). Activează de aproximativ 20 de ani în domeniul psihologiei copilului şi a familiei, dobândind experiență în intervenții terapeutice intensive pentru copii diagnosticaţi cu tulburare din spectrul autist

Este membru fondator al Asociaţiei Punct de Cotitură în Autism Timpuriu, organizaţie non-profit înfiinţaţă în anul 2021, având misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţii familiilor care au copii cu autism. În anul 2006 a cunoscut-o pe dr. Hanna Alonim, fondator şi director al Centrului Mifne, când a avut șansa să însoțească o familie de români în Israel pentru tratament de specialitate în autism.

Totul despre programul de intervenție Mifne

Metoda Mifne este un program familial secvenţial pentru sugari până la vârsta de doi ani, cu diagnostic în spectrul autist.

În 1987, Programul de Intervenție Mifne („Punctul de cotitură” în ebraică) a fost înființat în Israel de către Dr. Hanna Alonim. Acest model de intervenție timpurie pentru copiii cu autism a fost primul care a recunoscut importanța tratamentului individual intensiv și a participării părinților, care împreună constituie componenta de terapie familială a programului. Acesta este un program de intervenție cu mai multe componente care abordează probleme cheie legate de aspectele de mediu și în special de familie.

Conceptul călăuzitor al programului este că, indiferent de etiologie, autismul afectează întreaga familie. Terapia de familie este o componentă esențială a acestui program de intervenție, reprezentând principala diferență dintre Mifne și alte intervenții existente.

Programul aplică teoria atașamentului a lui Bowlby, referitoare la dezvoltarea sinelui și la dezvoltarea jocului. Încorporează concepte psihodinamice privind autismul, abordarea sistemică a terapiei de familie a lui Minuchin și un model bio-psiho-social.

Puteți urmări integral Gala Capital Performeri din Sănătate în video de mai jos:

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel