Sari la conținut

Capitala a intrat duminică în zona galbenă. Ce alte localități raportează incidențe mari

Capitala a intrat duminică în zona galbenă. Ce alte localități raportează incidențe mari.

Duminică, 9 ianuarie, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis că, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.712 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, cu 1.324 mai puțin decât în ziua anterioară. 391 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.565, cu 141 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 408 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 408 pacienți internați la ATI, 30 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 108 sunt minori, 99 fiind internați în secții, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară și 9 la ATI, similar cu ziua anterioară.

Capitala a intrat duminică în zona galbenă. Ce alte localități raportează incidențe mari

Potrivit RADOR, în ceea ce privește rata de incidență, Capitala intră în zona galbenă, după ce rata de incidență a urcat brusc la 2,17 cazuri de COVID la mia de locuitori, față de 1,76 ieri.

Astfel, Bucureștiul se alătură județului Cluj, primul intrat în zona galbenă.

Incidențe mari sunt raportate și în județul Ilfov, în localitățile Snagov și în Corbeanca, unde au sărit de patru cazuri la mia de locuitori.

În Otopeni și Popești-Leordeni au mai mult de trei, iar în alte localități incidența este mai mare de două cazuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel