luni, iulie 4, 2022

Capitala, la un pas de a intra în urgență sanitară? Dr. Radu Țincu: „Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost…”

Deși a trecut abia o lună de când măsurile de restricție împotriva pandmiei au fost relaxate, oamenii nu se pot bucura pe deplin de aerul curat. Cel puțin nu cei din sectorul 1 al Capitalei.

Capitala, la un pas de a intra în urgență sanitară?

Situația din București devine din ce în ce mai explozivă. Amintim faptul că în urmă cu două zile, din cauza unei defecțiuni la semafoarele din intersecția Bulevardul Unirii cu Strada Nerva Traian, s-a circulat cu dificultate în centrul Bucureștiului.

Te-ar mai interesa: Analgezice care ar putea crește riscul de cancer a...

Motivul defecțiunii a fost unul incredibil. Potrivit Companiei Municipale pentru Managementul Traficului, defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au stricat cablurile.

„S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării. Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale”, se arată în postarea companiei de pe pagina de Facebook.

Mai mult de atât, în ultimele zile, în tot mai multe cartiere din București au fost filmați șobolani, unii chiar supermarket-uri sau magazine. Și ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, în acest an deratizarea a început cu întârziere în Capitală.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 iulie 2022. Previziuni: Schimbare drama...

Dr. Radu Țincu: „Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație”

Pe lângă faptul că scandalul gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei continuă de câteva săptămâni, situaţia ar riscă să devină o adevărată problemă de sănătate. Medicii avertizează că gunoaiele din Capitală care sunt pe străzi, în contextul în care temperaturile cresc din ce în ce mai mult, sunt un pericol pentru sănătatea cetățenilor.

Medicul Radu Țincu, şeful secţiei ATI de la Spitalul Floreasca, vorbeşte de riscul declarării urgenței sanitare în Capitală, din cauza rozătoarelor și a gunoaielor din sectorul 1. Acesta avertizează că deșeurile vor fermenta, fiind contaminate cu microorganisme care pot fi preluate de animale, fiind ulterior transmise și la oameni.

Te-ar mai interesa: Vești despre românca ucisă de un rechin. MAE: Se a...

„Toate aceste deșeuri menajere care sunt lăsate pe străzi, la temperaturi din ce în ce mai ridicate, vor fermenta și vor fi contaminate cu microorganisme. Microorganisemele vor fi preluate de rozătoare sau de animalele străzii și vor putea fi transmise ulterior către oameni.

Marile epidemii din istorie au apărut când rozătoarele au fost un vector pentru aceste infecții către populație. Sper să nu ajungem în situația în care să declarăm o urgență sanitară în București”, a declarat Radu Țincu, potrivit Digi24.

Te-ar mai interesa: Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: ...

Din păcate, cei care suferă de pe urma disputei dintre Primăria sectorului 1 și Romprest sunt cetățenii, sufocați de gunoiul din fața caselor neridicat de săptămâni întregi. Și asta în ciuda faptului că Garda de Mediu București a amendat primăria și firma de salubritate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private