joi, august 18, 2022

Capul bisericii ruse a căzut în timpul slujbei. Incredibil! De ce nimeni n-a avut voie, de fapt, să-l prindă.

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc sâmbătă, 25 iunie, în timpul unei slujbe la Novorossiisk. Patriarhul Kirill a căzut în timp ce părăsea amvonul, alunecând pe agheasmă, podeaua de marmură.

Liderul bisericii ruse a alunecat și s-a lovit de marginea amvonului. Incidentul a fost surprins de camera video.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...


Capul bisericii ruse a căzut în timpul slujbei. Incredibil! De ce nimeni n-a avut voie, de fapt, să-l prindă

Imediat ce l-au observat căzut la pământ, mai mulți preoți și credincioși aflați în apropiere s-au repezit să-l ridice.

Pe canalul său de Telegram, protodiaconul Andrei Kuraev a explicat ce s-a întâmplat, de fapt? Potrivit preotului, nimeni nu a reușit să-l prindă pe Patriarhul Kirill din cauza restricțiilor covid, deși acestea au fost practic eliminate, scrie presa rusă, preluat de Unimedia.

„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reușit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului.

Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uită vinovat la patriarh și așteaptă o reacție.

Te-ar mai interesa: Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiun...

Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să-l atingă și să-l susțină pe trepte”, a scris Kuraev.

„Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni”

Liderul bisericii ortodoxe nu se bucură de apreciere la nivel european, după ce s-a dovedit a fi un susținător al președintelui Vladimir Putin. De-a lungul vremii, el s-a remarcat prin afirmațiile  controversate, parcă trase la indigo după mesajele propagandistice ale Kremlinului.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

De exemplu, la câteva zile după Paște, când războiul din Ucraina era în plină desfășurare, el afirma, din altar, că Rusia nu a atacat pe nimeni ci doar își apără granițele

„Nu vrem să luptăm cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor că o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele”, a afirmat patriarhul Kiril, citat de agenția RIA Novosti a statului rus.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private