Sari la conținut

Caravane medicale pentru anumite categorii de persoane. Iată cum funcționează și cine poate beneficia de serviciile gratuite

Îngrijirea medicală de bază este, uneori, o adevărată avere pentru anumite categorii de persoane. Nu toți oamenii au la îndemână servicii medicale atunci când au nevoie de ele, iar autoritățile din România sunt pe cale să schimbe acest lucru.

Autoritățile din România vor să implementeze caravane mobile pentru a oferi servicii medicale gratuite. Aceste sunt destinate persoanelor care locuiesc în medii defavorizate și nu au acces la îngrijire medicală.

Caravane medicale pentru aceste categorii de persoane!

Locuitorii zonelor defavorizate în care accesul la medic este dificil vor beneficia de ajutorul caravanelor medicale – prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor, comunică RRA.

Pacienţii vor fi evaluaţi la domiciliu şi li se vor livra medicamentele necesare. Documentul mai prevede că asistenţa medicală mobilă se va acorda cu prioritate gravidelor şi mamelor minore, copiiilor şi altor categorii de persoane vulnerabile, chiar dacă nu sunt înscrise la un medic de familie sau nu au acte de identitate.

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul USR Tudor Pop, a vorbit şi de alte beneficii asigurate prin acest sistem.

Decontarea serviciilor medicale oferite de către medicii specialiști și rezidenți în regim de caravană, recunoașterea activității prestate de aceștia ca normă întreagă de lucru, acordarea cu prioritate a asistenței medicale gravidelor și mamelor tinere din mediile defavorizate și implicarea autorităților locale și centrale în susținerea și facilitarea organizării activităților de acest tip”, explică Tudor Pop.

Deputata PNL Mara Calista apreciază, de asemenea, că proiectul de lege este foarte important pentru sănătatea populaţiei.

Aceste servicii medicale mobile vin în ajutorul medicilor de familie; acolo unde nu reușesc aceștia să ajungă, serviciile sunt completate de către medicii din cadrul serviciilor mobile. Serviciile oferite sunt atât pentru partea de prevenție, cât și pentru partea de screening și, chiar câteodată, pentru ajutorarea vârstnicilor în ceea ce privește primirea de medicamente, scrierea de rețete și depistarea din timp a tuturor problemelor medicale”, a declarat Mara Calista.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel