Din cuprinsul articolului
Mulți oameni se tem să consume pâine, dar mulți nu știu că pâinea integrală poate îmbunătățiți bunăstarea, potrivit cardiologului Aurelio Rojas. Acesta spune că este cea mai utilă pâine pentru inimă.
Potrivit medicului, beneficiile pâinii integrale, pregătită cu o maia fără aditivi artificiali, este foarte benefică pentru sănătate. Produsul îmbunătățește simultan metabolismul, încetinește absorbția grăsimilor și menține nivelurile stabile ale zahărului din sânge, relatează publicația SurreyLive.
Alte beneficii ale pâinii cu cereale integrale

Consumul regulat de cereale integrale reduce riscul de patologii periculoase ale inimii și vaselor de sânge. Este suficient să mâncați doar 28 g de pâine cu tărâțe pe zi pentru a reduce la jumătate riscul de a dezvolta boli coronariene, ateroscleroză, angină, atac de cord, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.
Alte beneficii ale pâinii cu cereale integrale
Produsul conține antioxidanți, vitamine, potasiu și calciu, care au următoarele efecte benefice:
- Scăderea tensiunii arteriale;
- Prevenirea depunerii de colesterol pe pereții vasculari;
- Luptă împotriva formării cheagurilor de sânge;
- Să mențină rezistența și elasticitatea capilarelor;
- Normalizarea proceselor metabolice din creier.
Produsele din făină integrală sunt bogate în fier. O felie de pâine integrală conține până la 2,5 mg din mineralul prețios, care este 1/5 din necesarul zilnic pentru un adult. Micronutrientul este implicat activ în transportul oxigenului prin fluxul sanguin și menținerea unor niveluri ridicate de hemoglobină. Prin urmare, deficitul de fier duce la înfometarea oxigenului, anemie și oboseală cronică.
Pâinea din cereale integrale va ajuta la prevenirea tuturor acestor probleme. Crește concentrația de fier din sânge și ajută la lupta împotriva înfometării oxigenului chiar și cu o activitate fizică crescută.
Produsele de paste din făină de tărâțe sunt bogate în fibre – acestea sunt fibre dietetice grosiere care întăresc peristaltica intestinală și îmbunătățesc digestia. Fibrele servesc ca un mediu nutritiv ideal pentru microflora intestinală bună.