Sari la conținut

Cardiolog: Acesta este cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale după 45 de ani

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente și mai periculoase afecțiuni care duc la boli grave și la consecințe fatale.

Cardiologul și psihologul rus Dr. Anna Korenevich vorbește despre cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale. Ea spune că, după 45 de ani, fiecare al patrulea o are cu siguranță. În acest caz, se referă la absența completă a simptomelor. În plus, medicul spune că la pacienții de peste această vârstă există adesea o durere pătrunzătoare în inimă, care trădează hipertensiunea.

Care sunt pericolele hipertensiunii arteriale?

Dacă este lăsată netratată și necontrolată, aceasta va duce la atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență renală sau cardiacă și moarte subită.

„Cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale este absența completă a simptomelor!Pacienții cu hipertensiune arterială nu au de obicei plângeri sau simptome. În plus, mulți dintre ei nici măcar nu știu că sunt bolnavi, iar acest lucru este foarte periculos”, spune Dr. Korenevich.

Medicul atrage atenția asupra următoarelor simptome și subliniază că puțini oameni le atribuie problemelor de tensiune arterială, dar sunt frecvente și după 45 de ani:

  • dureri de cap;
  • senzație de apăsare în zona pieptului care apare din cauza anxietății și a fricii
  • amorțeală a mâinilor și picioarelor
  • durere înjunghiată în inimă și bătăi rapide ale inimii
  • amorțeală a corpului
  • lipsă de aer
  • senzație de frig sau de căldură

În plus, tensiunea arterială crește din cauza anxietății și a fricii, așa că nici acest simptom nu trebuie ignorat. Hipertensiunea arterială este o afecțiune gravă care necesită asistență medicală.

Semne clasice care pot indica o tensiune arterială ridicată

Medicul ne împărtășește și câteva semne clasice care pot indica o tensiune arterială ridicată.

  1. Durerea poate fi pulsatilă și se poate intensifica odată cu activitatea.
  2. Amețeală și pierderea cunoștinței – tensiunea arterială ridicată poate provoca senzații de amețeală, instabilitate și chiar pierderea cunoștinței.
  3. Tulburări de vedere pe termen scurt – apar cu apariția unor pete în fața ochilor sau pierderea vederii timp de câteva minute.
  4. Dificultăți de respirație sau senzația de lipsă de aer chiar și cu o activitate fizică minimă.
  5. Dureri în piept sau disconfort toracic – acesta poate fi un semn al unei probleme cardiace.
  6. Roșeață sau furnicături la nivelul feței, în special în jurul obrajilor și al frunții, scrie sursa.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel