Din cuprinsul articolului
Alimente pentru inimă sănătoasă. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces peste tot în lume, inclusiv în România. Potrivit statisticilor, aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune arterială, o boală care predispune la infarct și accident vasculare cerebral.
Din fericire, acest tip de afecțiuni pot fi prevenite sau ameliorate prin intermediul alimentației. Conf.univ.dr. Luminița Iliuță, medic primar cardiolog a făcut topul celor mai bune și celor mai rele alimente pentru inimă.
”Legumele, fructele (inclusiv cele oleaginoase – semințele), lactatele și brânzeturile degresate sunt benefice;
Alimentele tip fast food, grăsimile animale (carnea de porc/miel/oaie, untul smântâna, brânzeturile grase, mezelurile, organele) sunt de evitat.”
De asemenea, medicul cardiolog a explicat și ce trebuie să facă o persoană diagnosticată cu hipertensiune arterială.
”Hipertensiunea arterială reprezintă o afecțiune cardiovasculară caracterizată prin creșterea presiunii sub care circulă sângele în arterele organismului. Se consideră hipertensiune arteriala creșterea presiunii maxime peste 140 și minime peste 90 mmHg. Stresul, consumul excesiv de sare, obezitatea, anumite afecțiuni renale sau endocrine pot favoriza apariția hipertensiunii,” a spus conf. dr. Iliuță.
Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…
Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…
Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…
Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există un elixir natural…
Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…
Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat În…