Sari la conținut

Cardiolog, recomandări vitale pentru inimă. Trebuie neapărat să consumi

dieta pentru sănătatea inimii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente benefice pentru sănătatea inimii

Cardiolog, recomandări vitale pentru sănătatea inimii. O dietă sănătoasă include legume cu frunze verzi, leguminoase, nuci, ulei de măsline, fructe de pădure și pește.

„Consumul de pește face parte din dieta tradițională mediteraneană binecunoscută, celebrată și acceptată la nivel internațional. Mai multe studii observaționale au arătat că această dietă este asociată cu o mortalitate mai scăzută”, spune cardiologul Mustali Dohadwala.

Cel mai benefic pește pentru sănătatea inimii

„Se spune că există un pește care se remarcă mai presus de toate în ceea ce privește beneficiile pentru sănătatea inimii. Cardiologii au spus aproape în unanimitate că este vorba de somon, datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3″, spune specialistul.

Potrivit cardiologului Bradley Server, s-a demonstrat că acești acizi grași scad nivelurile de trigliceride, reduc inflamația vaselor și reduc riscul de aritmii. Dr. Dohadwala adaugă că consumul de pește de patru ori pe săptămână sau mai mult poate reduce incidența infarctului miocardic acut.

„Chiar și consumul de două porții pe săptămână poate reduce incidența evenimentelor cardiovasculare majore și a mortalității în rândul persoanelor cu boli cardiovasculare”, spune dr. Dohadwala.

Cardiologul Mary Green recomandă să alegeți somonul sălbatic prins în locul somonului crescut în fermă. De regulă, primul pește este mai puțin gras. Peștele roșu este recomandat a fi consumat pentru prevenirea demenței, diferitelor boli cognitive, precum și în timpul tratamentului depresiei. Are nu numai un efect antiinflamator, ci și sedativ. Conține multă vitamina D.

Deficitul acestui oligoelement poate duce la scleroză multiplă, artrită, boli de inimă și poate chiar provoca cancer. De aceea este important să obțineți suficiente alimente bogate în vitamina D. Acizii grași Omega-3, vitamina D, calciul din somon întăresc oasele și previn dezvoltarea osteoporozei. Aceste substanțe se găsesc în cantități uriașe nu numai în pește, ci și în uleiul de pește.

Consumul de somon reduce riscul de hipertensiune arterială

acizi grași omega-3 reduce riscul de a dezvolta demență
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Peștele roșu îmbunătățește memoria, stimulează activitatea creierului. Consumul regulat de acizi grași omega-3 reduce riscul de a dezvolta demență, previne boala Alzheimer și elimină simptomele bolii Parkinson. Peștele și uleiul de pește sunt utile în timpul sarcinii: protejează creierul bebelușului și ajută la formarea corectă a sistemului nervos.

Consumul de somon reduce riscul de hipertensiune arterială, ateroscleroză și accident vascular cerebral. Somonul ajută la normalizarea echilibrului de acizi grași omega-3 și omega-6. Când sunt dezechilibrate, când conținutul de omega-6 este mai mare, crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Doctor: Nu somon, dar acest pește este c

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel