Sari la conținut

Care e cel mai sănătos ulei pentru gătit. E bun pentru inimă și ”topește” grăsimea de pe burtă

Folosit cu cap, niciun ulei nu este nociv, spun experţii.

Uleiul de palmier se află în topul grăsimilor care trec testul focului şi poate suporta temperaturi-record de peste 200 de grade, limita unei prăjiri corecte. “Are un punct de fumigaţie de 230 de grade, deci se descompune mai greu în substanţe cancerigene decât o fac alte uleiuri. Este excelent în prăjirea cartofilor, spre exemplu, pentru că nu îi îmbibă, umflându-i cu calorii”, arată nutriţionistul Ionuț Ștefan.

Bun pentru prăjit este şi uleiul de cocos, în ciuda falsei impresii că s-ar “depune” pe artere. “Este controversat pentru că oamenii abia acum au dat de el”, crede expertul în alimentație.

Uleiul de măsline rămâne un elixir pentru sănătate indiferent dacă e încins în tigaie sau adăugat în maioneză. Conţine grăsimi “bune”, benefice pentru inimă şi capabile să topească burta. “La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin, mai scump. Varianta mai fină dă savoare supelor cremă sau maionezei”, spune nutriționistuli.

În plus, uleiul de măsline nu expiră şi se alterează numai dacă este expus la lumină.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel