duminică, ianuarie 29, 2023

Vârsta de 50 de ani e critică din punct de vedere biologic, dar şi psihologic. E vârsta la care se declanşează o serie de boli legate de “rodajul” organismului.

Iese la suprafaţă felul în care ne-am purtat cu corpul nostru de-a lungul timpului. Până nu demult se credea că tulburările de dinamică sexuală au cauze mai mult psihologice. În prezent, datorită multiplelor studii efectuate s-a dovedit că în jumătate din cazuri există un determinism organic.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

”Cel mai frecvent, la aceasta vârstă, poate interveni o scădere a secreţiei de testosteron care poate determina diminuarea sau chiar dispariţia apetitului sexual, sau erecţii nesatisfăcătoare. Ea se poate redresa cu tratament de substituţie hormonală prescris de endocrinolog”, explică Roxana Mischianu, medic primar psihiatru şi sexology.

De asemenea, se pot instala diverse afecţiuni cardiovasculare, cu efect asupra erecţiei. Şi acestea se pot redresa cu tratamente din gama vasodilatatoarelor.

În plus, mai pot debuta diverse afecţiuni ale organelor sexuale (testicule, prostată, penis). Şi nu în cele din urmă, poate debuta o tulburare depresivă cu răsunet asupra apetitului sexual, erecţiei şi a ejaculării, care ar avea rezolvare printr-un tratament antidepresiv.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

„Am 51 de ani iar în ultima vreme, nu mai pot să am relații sexuale. Soția mea e supărată pe mine și crede că am pe cineva, dar nu e adevărat. Vreau să nu mai trec prin rușinea asta și nu știu ce am. E o boală, e bătrânețe? E și nevasta mea vinovată?”, se întreabă un cititor pe forumul doctorulzilei.ro.

”Dacă nu există vreo dereglare, atunci cel mai probabil cauza e în cuplu. În acest caz e oportună o discuţie cu soţia, care ar scoate la suprafaţă o eventuală perturbare a sexualităţii ei. Dacă rămâne cauza psihologică, situaţia nu e foarte simplă, dar se poate rezolva, cu o singură condiţie: să-şi dorească ambii parteneri. În acest caz, disfuncţiile sexuale sunt cauzate de perturbarea relaţiei generale (certuri, lipsă de comunicare) sau în relaţia sexuală (plictiseală, monotonie, lipsă de interes, atitudini negative)”, mai spune sexologul.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Aceste lucruri se pot discuta şi negocia în aşa fel ca fiecare să fie mulţumit în cuplu şi să apară acea schimbare care să improspateze şi să reaprindă focul pasiunii. În acest sens se pot folosi jocurile erotice, schimbat cadrul (motel, hotel, spa, baie), costume sexy, sport, foarte multă mişcare şi mai puţine dulciuri.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private