luni, iunie 1, 2020

Potrivit unui nou studiu, copiii care se confruntă cu această boală sunt mai predispuși la gânduri și la tentative sinucigașe decât cei sănătoși.

Cercetătorii au analizat date de la aproximativ 1000 de copii, dintre care 791 aveau o tulburare din spectrul autismului și 35 sufereau de depresie. Potrivit informațiilor primite de la părinți, copiii autiști aveau un risc de 28 de ori mai mare de suicid decât cei care nu aveau această tulburare.

Citește și:

 Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea ‘centrală’ din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA (‘autism spectrum disorders’), alături de Sindromul Asperger şi Tulburările pervazive de dezvoltare –nespecificate altfel, denumite şi autism atipic.

Citește și:

Descrierea tulburărilor din cadrul spectrului autismului se face la trei nivele: biologic (creierul), psihologic (psihicul) şi comportamental. Nu s-au descoperit încă factorii biologici specifici care ar provoca apariţia autismului, deşi cercetările din ultimii ani au relevat existenţa anomaliilor şi disfunctionalităţilor în diverse regiuni şi sisteme ale creierului, diferenţe structurale, funcţionale sau chimice.

Citește și:

La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.

 

Parteneri