joi, iunie 1, 2023

Greutatea căsătoriei: „Obișnuința să nu se întâmple lucrurile doar așa cum îți dorești tu.”

Viața de om căsătorit este minunată și bogată de împliniri, în care râzi enorm de mult, dar ca orice relație, are și părțile ei mai puțin frumoase. Căsătoriile și relațiile sănătoase necesită muncă și timp.

Este absolut normal să fir urcușuri și coborâșuri, provocări și negocieri pe tot parcursul căsătoriei. Mai multe femei căsătorite au fost întrebate: „Care este mai grea parte a căsătoriei pentru tine?” și iată ce au răspuns:

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

”Cred că ceea ce este cel mai greu pentru mine, este de fapt și cel mai frumos lucru –  să nu am totul doar pentru mine și să nu fiu singură. Am trăit timp de cinci ani singură, înainte să îl întâlnesc pe soțul meu și încă doi ani după ce l-am întâlnit. Însă am zile când îmi este dor de micul meu studio și de liniștea de acolo. Era un spațiu doar al meu. Nu aș schimba pentru nimic în lumea viața alături de soțul meu și de copii, dar uneori îmi este puțin dor de acea etapă a vieții mele.”

„Obișnuința să nu se întâmple lucrurile doar așa cum îți dorești tu. Întotdeauna trebuie să iei în considerare și punctul de vedere a celuilalt și preferințele lui.  Nu poți să ieși pur și simplu pe ușă și să pleci într-o călătorie sau să achiziționezi ceva foarte scump, fără să îl consulți și pe soț.”

Te-ar mai interesa: Cancer tiroidian: un simptom ȘOCANT tăcut care poa...

„Partea de curățenie. M-am căsătorit cu soțul meu la vârsta de 22 de ani, iar el nu trăise niciodată pe cont propriu, iar părinții lui nu l-au învățat absolut nimic despre acest aspect. Poveștile pe care le pot spune despre el, raportate la ce înseamnă pentru el curățenie, te vor lăsă fără glas. L-am prins folosin toaleta pentru a clăti mopul, moment în care mi-am pierdut mințile. Chiar și acum, 24 de ani mai târziu, uneori mă uit confuză la el.”

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

„Tranziția de la parteneri la părinți. Am fost prieteni cu ani de zile înainte de a ne întâlni, eram împreună și trăiam împreună aproape un deceniu înainte de a ne căsători. Am construit un apartament, am cumpărat o casă, am planificat o nuntă, am trăit diagnostice medicale care schimbă viața … lista continuă. Am făcut totul împreună și am fost în cea mai mare parte pe aceeași pagină tot timpul. Dacă nu, am argumentat-o și am găsit o soluție.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: Planul alimentar pentru slăbire gar...

Apoi s-a născut fiica noastră. Toate planurile pe care le-am avut, toate conversațiile ipotetice despre părinți pe care le-am avut de-a lungul relației noastre, nu se aplică neapărat vieții reale sau copilului nostru, în special. Nu avem timp să ne argumentăm punctul de vedere cu privire la fiecare situație în timp real, deoarece până când facem compromisuri, ne certăm despre altceva. Știm că suntem în cele din urmă în aceeași echipă, dar nu suntem sincronizați. Este incredibil de greu să fii un cuplu căsătorit și părinți în același timp, fără a face compromisuri.”

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

„Cel mai greu pentru mine a fost lucrul în diferența drastică în comunicare (familia mea este asertivă atunci când se confruntă cu o problemă, a lui este pasivă agresivă sau ignoră problema din familie până când dispare). A trebuit să mergem la consiliere în căsătorie pentru a rezolva problema cu comunicarea.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private