luni, noiembrie 28, 2022

Alcool are multiple efecte secundare, însă potrivit medicilor, dacă este consumat cu moderație, acesta este permis în alimentație. Expertul în boli metabolice, doctorul Laura Ene ne exemplifică ce se întâmplă în corpul nostru atunci când bem mai multe pahare decât doza recomandată.

Trebuie să țineți cont că doza de alcool recomandată diferă la femei de bărbați.

„Doza zilnică recomandată pentru un bărbat sănătos în ceea ce priveşte alcoolul ar fi de două pahare de vin. Paharul însemnând aproximativ 250 ml sau două pahare de bere de 330 ml fiecare, fie două pahare de tărie de 50 ml fiecare.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Alcoolul este un toxic pentru ficat. Mai mult de aceste doze, deja poate să facă multe daune în corp. O femeie poate consuma o doză de alcool pe zi, din cele menţionate mai sus.

Ma primesc întrebarea dacă suntem cuminţi de luni până vineri, dacă putem cupla toate dozele pe weekend. Din păcate, dăunează. Este de preferat să bei câte un pahar în fiecare zi, decât să le aduni pe toate într-o singură zi.

Alcoolul este o toxină, iar în exces poate să atace mai multe organe. Fiecare pahar ne costă aproximativ 100 de calorii din bugetul nostru zilnic”, a spus medicul Laura Ene, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...


Cea mai periculoasă combinație

„Să evităm combinaţia dintre alcool şi carbohidraţi. Cea mai periculoasă combinaţie este alcoolul cu carnea de animal tânăr. Acum ar fi timpul să apelăm la o vită mai bătrână.

Alcoolul, în combinaţie cu o carne de animal tânăr sau cu fructele de mare, creşte riscul unui atac de gută. Berea este printre principalele băuturi care ne îngraşă ficatul. Vine la pachet cu foarte mulţi carbohidraţi.

Te-ar mai interesa: Gripă, VSR sau COVID? Ce ar trebui să știe părinți...

Persoanele cu hipertensiune, cele care suferă de insuficienţă cardiacă şi cei care suferă de gastrită, nu ar trebui să consume alcool. De asemenea, femeile însărcinate şi copiii. Ei ar trebuie să fie feriţi, inclusiv de băuturile carbogazoase care îmbolnăvesc ficatul la fel ca alcoolul”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private