vineri, mai 20, 2022

Care este legătura dintre Boala Wilson și hepatita misterioasă. În România, au fost anunțate 5 cazuri de hepatită de cauză necunoscută. Patru sunt încă în faza de suspiciune, iar cel mai grav este cel al fetiței de 5 ani, ce a fost supusă transplantului, dar a cărei insuficență hepatică severă este dată de Boala Wilson.

În acest context, Alexandru Rafila a afirmat că la noi în țară, în fiecare an sunt zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. În contextul în care la nivel mondial sunt deja raportate aproape 200 de cazuri, iar 17 dintre acestea au fost extreme de grave, necesitând transplant hepatic.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICI...

Care este legătura dintre Boala Wilson și hepatita misterioasă. Alexandru Rafila: „Situația este foarte serioasă”

„S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi (n.r. vineri) am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică – Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant. (…)

Deja copilul a fost transferat şi o echipă mixtă (…) va efectua un transplant de urgenţă la acest copil, dar care nu are nicio legătură cu hepatitele”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, la Antena 3.

Cauză necunoscută raportate în 12 ţări de către OMS au legătură cu infecția cauzată de Covid 19? Ministrul Sănătății a afirmat că momentan sunt doar „supoziţii”.

Te-ar mai interesa: Dacă aveți această grupă de sânge, ar trebui să vă...

Rafila: Nu avem niciun fel de argumente ştiinţifice solide

„Deocamdată nu avem decât supoziţii, nu avem niciun fel de argumente ştiinţifice solide. Există cazuri de hepatită și la copii care nu au avut infecţie cu adenovirus şi există şi copii care nu au făcut infecție Covid.

Pe de altă parte, să ştiţi că, în fiecare an, în România avem  zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Nu este o chestiune neapărat nouă”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: 19 mai- Ziua Internațională a medicilor de familie...

„Fetița în vârstă de 5 ani depistată cu hepatita „fulminantă” cu origini necunoscute va fi supusă mâine operației de transplant, „având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani”, a transmis Ministerul Sănătății.

Intervenția a fost realizat de o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Te-ar mai interesa: Cum poți să elimini grăsimea abdominală fără dietă...

Boala Wilson – tulburare genetică rar

Cauza hepatitei severe, este, de fapt, boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe.

Boala Wilson este o tulburare genetică rară caracterizată prin exces de cupru depozitat în diverse țesuturi ale corpului, în special în ficat, creier și corneea ochilor.

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antidepresiv. Cum te va ajuta al...

Boala este progresivă

Dacă boala nu este tratată, poate provoca afecțiuni hepatice (hepatice), disfuncții ale sistemului nervos central și deces.

Diagnosticul și tratamentul precoce pot preveni invaliditatea gravă pe termen lung și complicațiile care pun viața în pericol.

Tratamentul are ca scop reducerea cantității de cupru care s-a acumulat în organism și menținerea ulterioară a unor niveluri normale de cupru, potrivit Rare Diseases.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private