Sari la conținut

Care este legătura dintre infertiliate şi cancer în cazul bărbaţilor

Noi studii au dezvăluit că există o legătură importantă între infertilitate şi cancer, în cazul bărbaţilor.

Mai exact, bărbaţii diagnosticaţi cu azoospermie (o afecţiune caracterizată prin lipsa spermatozoizilor din lichidul seminal) înainte de vârsta de 30 de ani, au un risc de 8 ori mai mare să dezvolte cancer, decât restul populaţiei. Aceşti bărbaţi riscă să dezvolte atât cancere ale organelor genitale dar şi leucemie sau cancer de stomac.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford au descoperit că bărbaţii cu azoospermie au acelaşi risc de cancer pe care îl au bărbaţii mai în vârstă cu 10 ani decât ei.

Azoospermia este frecvent asociată cu problemele de fertilitate, deoarece spermatozoizii reprezintă cel mai important factor pentru fertilizarea ovulelor.

Având în vedere faptul că libidoul, funcţiile sexuale şi aspectul materialului seminal par a fi perfect normale, singurul mod în care azoospermia poate fi diagnosticată, este în urma unor investigaţii amănunţite.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel