Sari la conținut

Care este secretul celor mai bune galuste cu prune

Plum dumplings

Nu poate trece toamna fara ca gospodinele sa pregateasca delicioasele galuste cu prune. Desi este vorba de un desert rustic, traditional, pentru a pregati aceste minunatii dulci trebuie sa cunosti cateva secrete. Iata-le!

  1. Alege cartofi rosii
    Pentru a obtine aluatul perfect, usor elastic, dar pufos totodata, foloseste in reteta ta cartofi rosii, care sunt mai fainosi.
  2. Intotdeauna cartofii se fierb in coaja
    Nu curata cartofii ca pentru piure, ci fierbe-i in coaja, dupa ce in prealabil i-ai spalat bine si i-ai curatat de pamant. Fierband cartofii in coaja vei reusi sa pastrezi gustul acestora si sa le oferi consistenta de care are nevoie aluatul ulterior.
  3. Asteapta sa se raceasca mai intai cartofii pentru a pregati aluatul

O greseala des intalnita este de pregati aluatul pentru galustele cu prune cat timp cartofii sunt calzi inca. Daca faci acest lucru risti sa obtii o compozitie prea moale si vei fi tentata sa suplimentezi cantitatea de faina. Ulterior, aluatul se va intari prea mult si nu vei mai avea parte de pufosenia aceea speciala a galustelor.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel