marți, iunie 28, 2022

Sexul, încrederea, comunicarea? Acestea să fie oare ingredientele care menţin aprinsă flacăra iubirii? Răspunsul este nu, conform specialiştilor care sunt de părere că altul ar trebui să fie elementul de bază al unei relaţii de succes.

Se pare că prietenia dintre parteneri duce la mai multă înţelegere, mai multă dragoste şi mai multă satisfacţie sexuală.

,,Relaţiile de dragoste au la bază prietenia. Dacă este apreciat acest aspect, relaţia romantică se întăreşte, prietenia fiind chiar o piedică în calea unei despărţiri. Se pare că persoanele care acordă o importanță mai mare prieteniei decât sexului  au parte de relaţii de durată”
explică Laura VanderDrif, profesor la Universitatea din Indiana..
Conform psihologilor eşecul în dragoste ne poate afecta atât din punct de vedere psihic cât şi fizic, iar prietenia este o caracteristică definitorie a iubirii și înțelegerea cauzelor rupturii ar putea ajuta cuplurile să evite această neplăcere.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: „Școlile sunt zero pregătite...

Pentru demonstrarea acestei teorii, cercetătorii au făcut un studiu pe care l-au publicat în Jurnalul de Relaţii Sociale şi Personale.

În cadrul cercetării au fost aplicate chestionare unor persoane implicate în relaţii de aproximativ 18 luni. Participanţii au trebuit să evalueze diferite aspecte din relaţiile lor şi speranţele pentru viitor.  
Patru luni mai târziu aceştia au fost contactaţi din nou:  un sfert dintre ei nu mai erau cu acelaşi partener şi au fost chestionaţi suplimentar în legătură cu relaţiile lor.

Cei care au investit mai mult efort în construirea unei prietenii puternice cu partenerii lor au fost mai puţin înclinaţi spre despărţire.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private