Sari la conținut

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume

condimente nocive pentru stomac și rinichi
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
condimente nocive pentru rinichi si stomac

Uite care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume. Hreanul (Armoracia rusticana) este o plantă erbacee perenă din familia Brassicaceae. Încă din Evul Mediu, această plantă a fost cultivată în Alsacia. Deși frunzele pot fi consumate, rădăcinile sunt mai des folosite ca condiment în anumite mâncăruri. Hreanul este o legumă rădăcină.

Condiment interesant pentru sănătate

Hreanul nu este un condiment folosit frecvent în bucătărie. Cu toate acestea,  are multe beneficii care îl fac un condiment interesant pentru sănătate.

celulelor canceroase

Hreanul apărarea împotriva infecțiilor virale și bacteriene

De exemplu, este bogat în vitamina C, cu exact 152 mg într-o porție de 100 de grame. Acidul ascorbic sau vitamina C este implicat în multe funcții importante ale organismului, cum ar fi „apărarea împotriva infecțiilor virale și bacteriene, protecția pereților vaselor de sânge, asimilarea fierului, acțiunea antioxidantă (captarea radicalilor liberi) și vindecarea rănilor. De asemenea, vitamina C favorizează absorbția fierului vegetal”, după cum detaliază Anses.

Hreanul abundă în vitamine și minerale

Uite care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment uitat de lume

Se găsește în piețe din septembrie până în martie. Rădăcinile de hrean au un gust puternic de muștar, un gust picant. În rețete, hreanul poate fi înlocuit cu wasabi și viceversa.

Condimentul este adesea numit „muștarul german”. Deși wasabi este adesea menționat în legătură cu o pastă verde, adesea este vorba de fapt de hrean amestecat cu colorant verde, potrivit santemagazine.fr.

Rădăcina de hrean poate fi păstrată câteva zile în frigider

Cel mai adesea, hreanul este preparat, murat în oțet. Este mai rar să o găsești proaspătă. Rădăcina de hrean poate fi păstrată câteva zile în frigider, așa că cel mai bine este să o dai pe răzătoare doar atunci când ești gata să o folosești.

Ca și condiment – amestecat cu oțet – preparatul final poate fi păstrat câteva luni în frigider. De asemenea, puteți păstra rădăcina rasă în congelator timp de câteva luni.

Hrean – proprietăți

Expectorante; Decongestionante; Tonice; Antiparazitare; Antiinflamatoare; Vermifuge; Relaxante; Diuretice; Digestive; Citostatice; Hipotensive; Antiseptice.

Contraindicații

Orice cură cu hrean trebuie urmată după indicațiile medicului specialist. Hreanul nu este recomandat în cantități mari, deoarece poate irita sistemul digestiv. De asemenea, nu este recomandat persoanelor care suferă de boli inflamatorii intestinale sau ulcer la stomca.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel