joi, mai 26, 2022

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cânepă? Uleiul de cânepă se poate referi la un ulei cu spectru complet din planta Cannabis sativa sau ulei de semințe de cânepă, care este ulei care provine doar din semințele plantei de cânepă.

Există foarte puțin riscuri de intoxicație cu uleiul de cânepă, deoarece toate formele de ulei de cânepă provin din tulpini de cânepă din boabe alimentare. Autorii unui studiu al revistei Cannabis and Cannabinoid ResearchTrusted Source remarcă faptul că tulpinile de cânepă trebuie să conțină mai puțin de 0,3% tetrahidrocanabinol (THC). THC este compusul care cauzează așa-numita „mare” a marijuanei.

Te-ar mai interesa: Ai un ten cu tendință acneică? Iată ce alimente tr...

Uleiul de cânepă nu este același cu uleiul de canabidiol (CBD). Producția de ulei de CBD folosește tulpinile, frunzele și florile plantei de cânepă, care conțin o concentrație mai mare de CBD, un alt compus potențial benefic în plantă.

Uleiul din semințe de cânepă provine din semințele mici ale plantei Cannabis sativa. Semințele nu conțin aceleași niveluri de compuși ca planta însăși, dar au totuși un profil bogat de nutrienți, acizi grași și compuși bioactivi utili.

Uleiul de cânepă cu spectru complet care conține și materii vegetale poate adăuga alți compuși eficienți, care pot ajuta la anumite probleme de sănătate, cum ar fi inflamația.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

Sănătatea pielii

Uleiul din semințe de cânepă este foarte nutritiv și poate fi deosebit de util pentru piele.

Vitaminele și acizii grași din acest ulei pot ajuta la menținerea pielii sănătoase și la prevenirea erupțiilor.

Un studiu din 2014 care analizează profilul lipidic al uleiului din semințe de cânepă a constatat că este bogat în uleiuri sănătoase și acizi grași.

Abundența acizilor grași poate face din ulei o alegere excelentă pentru hrănirea pielii și protejarea acesteia de inflamații, oxidare și alte cauze ale îmbătrânirii.

Te-ar mai interesa: Fructul ieftin care ne crește speranța de viață. C...

Autorii unui studiu din 2014, menționează că aplicarea topică a uleiului de semințe de cânepă întărește pielea și o face mai capabilă să reziste la infecții. Autorii sugerează, de asemenea, că uleiul din semințe de cânepă poate fi un tratament util pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv:

  • eczemă
  • dermatită
  • psoriazis
  • eczeme varicoase
  • lichen plan, o afecțiune inflamatorie a pielii
  • acnee rozacee

Aceste beneficii se datorează probabil cantității mari de grăsimi benefice și alți compuși utili din ulei.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Sănătatea creierului

Conținutul de acizi grași din uleiul de semințe de cânepă poate fi, de asemenea, bun pentru creier, care necesită o mulțime de grăsimi sănătoase pentru a funcționa corect. Uleiul din semințe de cânepă este, de asemenea, bogat în alți compuși care pot ajuta la protejarea creierului.

Sanatatea inimii

Profilul nutrițional cuprinzător al uleiului de semințe de cânepă înseamnă că poate fi bun și pentru inimă. Cu toate acestea, o mare parte din informațiile disponibile în prezent provin din studii sau cercetări mai vechi care utilizează modele animale.

Te-ar mai interesa: Raport UNICEF: cum au ajuns țările bogate ale lumi...

Un studiu mai vechi din revista Nutrition & Metabolism evidențiază profilul nutritiv al semințelor de cânepă și observă că acestea ar putea avea un efect pozitiv asupra diferitelor probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, ateroscleroza și nivelurile de colesterol.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private